Makanan yang enak dan ‘viral’ sememangnya tidak dapat dipisahkan dengan rakyat Malaysia. Sanggup beratur sehingga 3 jam demi sepinggan nasi kandar atau berjaya dapatkan 13,000 Sambal Nyet dalam tempoh 2 minit antara rekod yang pernah dibuat rakyat Malaysia.

Dalam pada itu, siapa sangka rakyat Malaysia sanggup beratur sehingga 7 jam demi mendapatkan sebuah hidangan nasi lemak. Lebih mengejutkan, nasi lemak yang dijual ini berjaya menjadi fenomena dalam komuniti India.

@haxrexnaxxiax_08

: Finally , After 7 Hours 🫠 . #akkanasilemak #serikembangan

♬ original sound – : HaareeNambiar 💯🔥 . – : HaareeNambiar 💯🔥 .

Berjaya dijual oleh gerai yang dinamakan sebagai ‘Akka’ Nasi Lemak, gerai yang dibuka di Seri Kembangan ini berjaya menarik perhatian ramai di mana orang ramai sanggup berdiri sambil beratur sehingga 6 jam lamanya.

Menerusi video TikTok @haxrexnaxxiax_08 yang tular, dapat dilihat gerai Akka Nasi Lemak ini menyajikan beberapa seleksi lauk-pauk terdiri daripada telur dadar, udang bersaiz besar dan lauk ayam.

Sumber: TikTok @haxrexnaxxiax_08
Sumber: TikTok @haxrexnaxxiax_08
Sumber: TikTok @haxrexnaxxiax_08

Mengulas mengenai lokasi dan waktu operasi, Akka Nasi Lemak Seri Kembangan ini beroperasi pada jam 7 pagi sehingga 12 tengah hari berhadapan Hong Leong, Jalan PUJ 3/2 Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mendoakan agar perniagaan yang diusahakan wanita ini terus maju dan berkembang sekaligus memudahkan orang ramai mendapatkan nasi lemak.