Tabiat menjaga gigi haruslah diterapkan dalam diri individu dari mereka kecil lagi dan pastinya anda semua tahu kebaikan mengamalkan penjagaan gigi. Sebut sahaja tentang penjagaan gigi, pasti anda cukup kenal dengan jenama Colgate, bukan?

Colgate adalah antara jenama ubat gigi yang menjadi pilihan ramai orang di seluruh dunia dan juga dekat di hati rakyat Malaysia. Malah, ubat gigi Colgate juga hadir dengan pelbagai jenis produk kebersihan gigi dari berus gigi, ubat gigi, pembersih mulut dan pemflos gigi.

Baca Juga:

Tahukah anda bahawa Colgate juga menjadi jenama pilihan pemain bola untuk mengekalkan kesegaran oral mereka? Selain mendapat 12-jam perlindungan antibakteria dengan Colgate Total ketika di padang dan juga di luar padang, ubat gigi pilihan ramai ini juga boleh menjaga kebersihan dan kesihatan enamel, meningkatkan kesihatan gusi, dan mengelakkan sakit gigi.

Kenapa Colgate Total menjadi pilihan pemain bola?

Sebagai pemain bola, mereka beraksi di atas padang haruslah sentiasa berkeyakinan untuk memberikan prestasi terbaik dan juga hadiahkan senyuman yakin kepada peminat apabila mereka berjaya menjaringkan gol.

Oleh itu, para pemain bola memilih menggunakan Colgate Total untuk rutin harian mereka kerana ia merupakan perlindungan antibakteria oral yang mereka percayai dan tidak perlu bimbang akan kebersihan oral semasa mereka sentiasa pergi ke latihan dan pertandingan.

Kebaikan menggunakan Colgate Total sebagai ‘perisai’ perlindungan oral

Untuk pengetahuan anda, Colgate Total hadir dengan 7 jenis kegunaan berbeza iaitu Clean Mint, Pro Gum Health, Whitening, Professional Clean, Advanced Fresh, Pro Breath Health dan Charcoal Deep Clean untuk anda pilih mengikut kesesuaian anda.

Colgate Total terbukti secara klinikal dapat memberikan perlindungan antibakteria selama 12 jam untuk keseluruhan mulut. Bukan itu sahaja, formula khas Colgate Total yang menampilkan Dual Zink dan Arginina dicipta untuk secara aktif menghalang pembentukan dan pembinaan tartar dengan mengurangkan plak dan menghalang proses mineralisasi serta terus melawan bakteria yang mengakibatkan tartar, sekaligus melindungi kesihatan oral penggunanya.

Jika anda selalu membeli ubat gigi yang biasa, mungkin ini saatnya anda bertukar kepada Colgate Total seperti pemain bola sepak yang mempercayai dan menggunakannya untuk perlindungan kesihatan mulut. Untuk maklumat lanjut, boleh klik sini dan anda juga boleh dapatkan di pasaraya terdekat anda atau beli sahaja secara atas talian di sini.