13 Mei bakal tiba tapi sudahkah anda menyiapkan hadiah buat ratu hati anda? Pada tarikh ini, ibu di seluruh dunia diraikan dan macam-macam cara sebenarnya orang menyambut hari ibu ini.

Kalau selebriti luar negara contohnya Victoria dan David Beckham, masing-masing menghadiahkan Audi Q3 kepada ibu yang tercinta. Justin Bieber pula mencipta sendiri sebuah lagu yang berjudul ‘Turn to you’.

Kita? Rasanya masih belum cukup ‘budget’ nak hadiahkan kereta seperti Beckham. Jika tidak mampu ikut Beckham dan jadi Justin Bieber, sejambak bunga sudah cukup untuk gembirakan hati ibu tersayang.

Ha, mengapa bunga? Pernah dengar pepatah ini, Say it with flowers? Bunga dapat mewakili perasaan kita terhadap seseorang yang kita kasihi dan menyatakan betapa berartinya mereka di dalam hidup kita. Sweet kan?

Menurut kajian American Evolutionary Psychology, bunga mampu merubah mood wanita menjadi lebih positif untuk 3 hari berikutnya. Sebab itulah kenapa seorang lelaki yang romantik akan memberikan sejambak bunga kepada kekasih mereka. Bagi setiap anak, ibulah ‘kekasih’ pertama mereka apabila lahir sahaja ke dunia.

Kami tahu pasti ramai yang mungkin tidak mahir untuk memilih bunga yang sesuai untuk dihadiahkan kepada ibu anda. Jadi kami akan bantu anda.

Bunga Carnation
hari ibu

Bunga carnation memang sudah popular sejak beribu tahun dahulu. Ianya menjadi pilihan para bangsawan untuk dihadiahkan kepada orang yang mereka sayangi. Jadi pendek cerita, bunga carnation memang ada kelas!

Ramai yang risau jika memilih bunga hidup kerana bimbang akan layu. Jangan risau jika bunga pilihan anda ialah Carnation. Don’t worry kerana bunga carnation yang sudah layu boleh dijadikan potpuri ataupun wangian. Carnation juga boleh membantu melegakan stress, membantu wanita dalam menghadapi masalah mood dan juga dapat menstabilkan hormon.

Kini anda tidak perlu risau jika tiada kedai bunga yang berhampiran dengan anda kerana Happy Bunch ada untuk membantu anda. Untuk setiap pembelian jambangan bunga Mother’s Day Bunch Special bernilai RM99 (termasuk GST), anda akan mendapat servis penghantaran percuma untuk setiap jambangan bunga yang anda tempah.

mamabunch 2018-fb-awareness-04

Anda bukan setakat menerima jambangan bunga tetapi set biskut coklat cip khas daripada The Skinny Baker. Di sebalik The Skinny Baker ini adalah duo ibu dan anak yang menghasilkan biskut home made dengan penuh kasih sayang; seiring dengan tema hari ibu.

mamabunch 2018-webproduct3

Tiada yang lebih indah dan berbaloi selain dapat melihat senyuman daripada insan yang bergelar ibu. Berikan kejutan kepada mereka dengan menjadi seorang yang romantik sempena Hari Ibu ini.

mamabunch 2018-fb-awareness-01a

P/S: Khas untuk anda, dapatkan sejambak bunga dengan harga RM89 sahaja untuk pembelian pada tarikh 16-30 April. Harga akan kembali kepada RM99 pada pembelian bermula 1-14 Mei. Gunakan kod diskaun sebanyak 5% dengan hanya memasukkan kod HBVOC5. Kod diskaun sah digunakan dari 16 April sehingga 14 Mei sahaja.

Pembaca VOCKET juga dapat menikmati RM5 untuk pembelian Bunch Daily dan Fav Bunch di Happy Bunch dengan kod promosi khas HBTV5. Untuk keterangan lanjut sila layari laman web www.happybunch.com.my