Susulan penemuan 15 potongan daging menyerupai anggota badan manusia dalam tangki kumbahan di sebuah rumah di Taman Kerian, Perak, seorang lelaki berusia 42 tahun telah ditahan polis semalam.

Menurut laporan, Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridahlathrash Wahid berkata, pihaknya telah menerima laporan penemuan potongan-potongan daging manusia itu sebelum sepasukan anggota dari bahagian siasatan jenayah dibantu Unit Forensik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak segera dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Hasil pemeriksaan lanjut di lokasi kejadian menemukan cebisan daging dipercayai anggota badan seorang wanita warga emas berusia 68 tahun.

“Pihak polis menahan seorang suspek lelaki berusia 42 tahun yang juga anak kepada mangsa. Kita (polis) turut merampas sebilah parang, dua pisau dan barangan yang digunakan suspek untuk melakukan pembunuhan itu,” kata Ketua Polis Perak

Menurutnya, siasatan awal mendapati punca kejadian adalah disebabkan suspek tidak berpuas hati dengan pembahagian harta pusaka peninggalan bapanya. Suspek kini ditahan dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah. 

Wanita Ini Cerita Pengalaman Tinggal Di ‘Bandar Hantu’ Forest City Johor Bahru

Tidak Setuju Dengan Kenyataan CEO, Pengguna Kongsi Sebab Mengapa Mereka ‘Malas’ Naik KTM