Sejak pandemik COVID-19 melanda, dapat dilihat orang ramai sanggup melakukan apa sahaja untuk melangsungkan kehidupan. Situasi pastinya lebih sukar apabila terdapat sejumlah besar individu yang tidak dapat bekerja berikutan sekatan yang dijalankan pihak kerajaan atau diberhentikan kerja.

Di sebalik pelbagai usaha yang dilakukan, seorang wanita berusia 27 tahun di Aurangabad, Maharashtra, India memilih jalan yang berbeza untuk melangsungkan kehidupan dengan mengahwini tiga lelaki berbeza dalam tempoh tiga bulan.

Bride and bridegroom holding hand
Sumber: travel and leisure

Menurut laporan Times of News, semuanya bermula apabila suami pertama Amrute mengalami masalah kewangan untuk membesarkan anak lelaki mereka selepas kehilangan kerja berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Semuanya bermula apabila suami pertama Amrute mengalami masalah kewangan untuk membesarkan anak lelaki mereka selepas kehilangan kerja berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Gara-gara terdesak untuk mendapatkan wang, wanita ini memilih untuk mengahwini lelaki lain dan seterusnya melarikan diri bersama barangan bersama suami sebelum berkahwin dengan dua lagi lelaki lain dalam tempoh tiga bulan.

Sindiket yang dijalankan wanita ini akhirnya terbongkar apabila bekas suaminya memilih untuk membuat laporan polis dimana pihak polis telah menjalankan siasatan terhadap Amrute.

Tular pada minggu ini apabila ribuan pekerja di Bangladesh tunjuk perasaan di Dhaka serta mendesak untuk pulang ke Malaysia.

Ribuan Pekerja Bangladesh Tunjuk Perasaan Di Dhaka, Desak Mahu Pulang Ke Malaysia

Rayhan Kabir Dihantar Pulang Ke Bangladesh, Tiada Pendakwaan Dikenakan Di Malaysia

Sumber