Kes lambakan graduan yang menggangur di negara kita ini bukanlah satu isu baharu. Ramai graduan kini masih berusaha mencari pekerjaan yang sesuai, tapi atas disebabkan beberapa masalah yang ditimbulkan oleh majikan membuatkan mereka ini kembali dengan status penganggur.

Macam kes Azman dalam video di bawah ini. Bukan dia malas kerja tetapi.. anda lihatlah sendiri. Kami tidak mahu beri spoiler.

https://www.youtube.com/watch?v=F071xp7PNlM

Kesian kami lihat nasib si Azman ni. Interview jawatan lain, bila dapat kerja kena buat kerja lain. Nasib badan.

Kami tahu, mesti anda pernah ada yang senasib dengan Azman ini. Haish, sabor aje la kome!

Cari Kerja Dengan Mudah.my #SemuaPunMudah

MudahMy-Episod03-1stdraff-YouTube.jpg

Mungkin ramai yang baru tahu Mudah.my ini bukan hanya platform untuk jual beli barang sahaja tahu. Sekarang ini Mudah.my ada menyediakan ruangan iklan untuk pekerjaan.

Tetapi sebelum itu, anda kenalah muat turun app Mudah.my terlebih dahulu. Selepas muat turun, pilih bahagian ‘Kerja/Job’. Di situ ada banyak jenis pekerjaan atau jawatan kosong yang boleh anda minta.

Untuk dapatkan details seperti job description, job requirement atau cara nak menghantar resume anda boleh sahaja klik pada iklan pekerjaan yang anda mahukan.

Harap masalah pengangguran anda itu boleh selesai dengan menggunakan app Mudah.my. Ingat! Semua pun mudah dengan Mudah.my.

#semuapunmudah