Kalau sebut makanan viral sahaja, mesti ramai rakyat Malaysia akan berpusu-pusu mencubanya. Terkini, trend makanan manis pula menjadi kegilaan segelintir rakyat Malaysia dan ada yang sanggup beratur lama semata-mata untuk mencuba kek, pastry dan banyak lagi.

Hal ini cukup membimbangkan dan terbaharu, seorang pengguna TikTok Dr Irma Izzati yang merupakan seorang doktor turut menzahirkan kebimbangannya akan kesihatan rakyat Malaysia.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Baca Juga:

@drirmaizzati

Risau… Semakin muda dan muda yang membanjiri klinik sekarang ni dengan sakit2 kronik & obesiti….

♬ original sound – dr irma 🍉 – dr irma 🍉

Menerusi video terbabit, dia mendedahkan bahawa semakin ramai anak muda yang menghidapi penyakit kronik dan klinik kini dibanjiri orang muda yang bukan sahaja ada sakit kronik tetapi juga masalah obesiti serta pernah ada individu muda yang datang dalam keadaan strok.

Selain itu, dia turut mendedahkan ada individu muda yang datang dalam keadaan strok dan makin ramai rakyat Malaysia yang mempunyai masalah kesuburan.

Tambahnya, dia berharap agar peniaga dan influencer yang jual makanan manis menerima dengan hati terbuka apa yang disampaikan olehnya itu daripada sudut yang positif.