Seperti yang ramai sedia maklum, Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sedang dilangsungkan di Malaysia sekaligus Sekatan Jalan Raya (SJR) turut diadakan dalam memantau pergerakan orang ramai.

Di sebalik tugas yang dijalankan frontliner, tular baru-baru ini di Twitter di mana seorang lelaki yang dikatakan seorang pengasas produk kecantikan turut bersama di SJR bersama anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) di SJR.

Menerusi video yang tular, lelaki berkenaan dilihat mengedar bungkusan produk ke mana para pemandu yang melalui SJR. Tindakan yang dilakukan sekaligus menimbulkan persoalan buat para netizen mengenai kebenaran yang diterima lelaki ini untuk mengedar produk sewaktu SJR. Berikut merupakan respon netizen mengenai tindakan yang dibuat pengasas produk kecantikan ini.

https://twitter.com/Xyrx_/status/1406478695359868930

Kemas kini: Pengasas produk kencantikan ESW iaitu Iddin Syah nampaknya telah tampil dengan penjelasan beliau mengenai tindakan yang dibuat. Ketahui lebih lanjut mengenai penjelasan yang dibuat dengan klik di sini.

Sikap profesional polis trafik ini dipuji para netizen pada minggu lalu apabila berjaya mengelakkan provokasi daripada pemandu wanita di Sabah ini.

Cemerlang Elak Provokasi Pemandu Wanita Di Sabah, Sikap Profesional Polis Trafik Ini Dipuji Netizen

‘Instafamous’ Diburu Polis Gara-Gara Salah Guna Lampu Strob Untuk Elak Kesesakan Trafik

Wajah Misteri Abang Aziz ‘Jatuh Bot’ Akhirnya Didedahkan Sempena Persaraan