Kecoh baru-baru ini apabila ahli Parlimen Arau, Dato Seri Shahidan Kassim memaklumkan wujudnya usaha untuk menggantikan kerajaan sedia ada kepada kerajaan Perikatan Nasional.

Terbaharu, Bekas Menteri Wilayah Persekutuan yang sebelum ini turut pernah menimbulkan kontroversi apabila meninggalkan parti Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO) selepas tidak dicalonkan parti tersebut memaklumkan kenyataan yang dibuat hanyalah bersifat peribadi.

Sumber: harian metro

Walau bagaimanapun, Shahidan Kassim akui beliau pastinya orang paling gembira sekiranya gerakan menjatuhkan kerajaan sedia ada benar-benar wujud dan akan menyokongnya.

“Rancangan (PN untuk jadi kerajaan) itu hanyalah kenyataan peribadi saya, yang saya berharap dan berdoa supaya perkara itu berlaku. Itu saja.

“Apabila saya kata ada usaha itu semua, ia usaha sayalah. Cumanya, jika benar ada usaha itu (daripada orang lain), sudah pasti saya sokong usaha jadikan PN kerajaan,” ulas Shahidan Kassim.

Mengulas lanjut, Shahidan berkata dia sebenarnya tidak boleh bercakap bagi pihak PN kerana tidak mempunyai sebarang jawatan dalam parti gabungan terbabit.

Nama Dato Seri Shahidan Kassim turut menjadi sebutan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada sidang media 5 Disember lalu selepas didakwa memiliki saham BERNAS bernilai RM400 juta.

Sumber