Siapa yang tidak mengenali personaliti fesyen tempatan, Wak Doyok yang sering tampil menggayakan fesyen cukup versatil. Terbaharu, Wak Doyok dijadikan bahan ‘membawang’ netizen luar negara.

Difahamkan, netizen luar negara mula membahan Wak Doyok selepas gambarnya bersama sebuah kereta dimuat naik oleh pengguna Facebook dalam group ‘Upbadge Slutshaming‘.

Screenshot 2021-02-26 at 12.44.52 PM
Sumber: Facebook

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen luar negara mengatakan bahawa ‘setup’ Wak Doyok bersama kereta dan juga pistol tersebut serba serbi tidak kena. Malah, ada juga yang mengatakan bahawa Wak Doyok peminat Iron Man dan membuat tempahan Iron Man tetapi yang datang hanyalah Wak Doyok.

Screenshot 2021-02-26 at 12.50.33 PM

Screenshot 2021-02-26 at 12.52.47 PM

Screenshot 2021-02-26 at 1.22.35 PM

https://www.instagram.com/p/CLjFndFgifB/

Teruk dihentam netizen luar negara, perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen Malaysia. Rata-rata netizen berasa terhibur dan juga kasihan kerana Wak Doyok dijadikan bahan membawang netizen luar negara.

Wak Doyok yang mengetahui akan dirinya viral sehingga ke Amerika Syarikat kekal tenang dan menerima kritikan dengan berlapang dada. Apakah pendapat anda akan isu ini?

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Gagal Hadir Ke Mahkamah, JAIS Kerah 122 Anggota Untuk Buru Dan Tangkap Sajat

Tiada Niat Persenda Artis K-Pop, Janna Nick Mohon Maaf Dan Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang