Nota Editor: Artikel ini asalnya diterbitkan di blog Hazman Fadzil, di antara salah seorang blogger reviu makanan terbaik di Malaysia. Entri ini telah diterbitkan semula di The Vocket dengan kebenaran beliau. Pastikan air liur anda tidak meleleh membaca entri ini ;)


Kalau anda biasa mengikuti Instagram saya (sila follow @hazmanfadzildotcom) pastinya anda pernah nampak gambar saya mencuba menu yang jarang ada di mana-mana kedai makan iaitu kari telur ikan mayong.

Ia telah membuatkan sentiasa saya suka nak datang makan di Gerai D’Laila Suppower, MMA Santai Corner Nilai.

Hidangan Menu Makan Malam Unik Dan Sedap

Oleh kerana Kak Laila (pemilik gerai) ni pun suka masak makanan best-best, sudah pasti ada sahaja menu makanan yang menarik diperkenalkan kepada pelanggan yang datang. Kali ini, untuk masa yang terhad – anda boleh cuba menu ”masak lemak cili api kulit lembu bersama keladi lambuk“. Ianya dikatakan antara menu tradisional yang popular di Negeri Sembilan.

Tadaaa…

Inilah rupanya menu “masak lemak cili api kulit lembu keladi lambuk” yang sedia untuk dimakan. Rasanya memang sedap walaupun anda pertama kali mencubanya. Kalau nak tahu rahsia resepinya maka anda kena datanglah ke gerai beliau di Foodcourt MMA Santai Corner, Nilai (boleh guna aplikasi Waze).

Masakan Dengan Penuh Kasih Sayang

Bagi anda yang bercadang nak bawa kawan-kawan atau famili datang makan di sini saya cadangkan untuk mencuba menu berikut:


Asam Tempoyak Ikan Bawal Mas


Asam Pedas Ikan Sembilang


Kari Telur Ikan Tenggiri


Masak Lemak Cili Api Udang Galah Dengan Jering

Dan ada satu lagi menu yang menarik juga iaitu kari kepala ikan mayong (lupa nak snap gambar) – itu anda boleh tunggu gambar dan review dari rakan blogger Cik Lily Putih, Mahu Mahu atau Shakiddo yang akan update di blog Denai.my.

Bagi anda yang nak cuba sendiri kelazatan menu di atas, jangan lupa singgah di:

D’LAILA MEE UDANG, MMA SANTAI CORNER
Alamat: Jalan BBN 1/1F, Bandar Baru Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan
Telefon: 017-2253337
Facebook: D’Laila Suppower

Like page The Vocket di Facebook