Walaupun pelaksanaan PKP dikuatkuasakan sehingga awal bulan Jun nanti, keadaan jalan raya agak ‘sesak’ ekoran sektor ekonomi masih berjalan seperti biasa.

Sehingga kini, beberapa kemalangan jalan raya telah berlaku dan baru-baru ini seorang pemandu berjaya merakam sebuah kereta Myvi terbang terpelanting ke bahu kiri jalan secara tiba-tiba.

vocket-myvi-terbang-jalan-istana-1
Sumber Gambar: Facebook Info Roadblock JPJ/POLIS

Video yang berdurasi sekitar 23 saat itu menunjukkan sebuah kereta Perodua Myvi memandu dalam keadaan biasa sebelum kereta tersebut secara tiba-tiba meluru ke pembahagi jalan lalu menuju ke bahu kiri jalan.

Menurut komen-komen dari pengguna media sosial, terdapat sebuah kemalangan sudah berlaku terlebih dahulu sebelum Perodua Myvi melalui jalan tersebut.

Menurut mereka, terdapat dua kemungkinan sama ada kereta tersebut hilang kawalan akibat ‘bekas minyak’ yang tertumpah dari kemalangan sebelum ini ataupun pemandu kereta tersebut kelam-kabut ‘brek mengejut’ apabila ternampak polis trafik pada bahagian kiri jalan.

Bahkan ada yang mengatakan jalan tersebut memang kerap berlaku kemalangan sehinggakan setiap minggu pasti ada sekurang-kurangnya satu kes kemalangan.

vocket-myvi-terbang-1
Sumber Gambar: Facebook Myvi Buat Hal Apa Hari Ini?
vocket-myvi-terbang-2
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
vocket-myvi-terbang-3
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
vocket-myvi-terbang-6
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
vocket-myvi-terbang-7
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
vocket-myvi-terbang-header-1
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Sehingga kini tidak dipastikan bagaimana Perodua Myvi itu tiba-tiba sahaja meluru ke pembahagi jalan sebelum menuju ke bahu kiri jalan.

Nasib baik kereta Myvi tersebut tidak merempuh beberapa buah kenderaan yang berada pada bahagian kiri jalan, termasuklah seorang polis trafik yang baru sahaja mahu meninggalkan tempat kemalangan yang berlaku sebelum itu.

Baru-baru ini sebuah kedai kereta tawarkan servis reset mileage semurah RM150 telah diserang netizen.

Netizen ‘Serang’ Kedai Tawar Servis Reset Mileage Kereta Semurah RM150

Ini Proses ‘Private Collector’ Malaysia Beli Model Bugatti Edisi Terhad Bernilai RM25 Juta

Setelah Kenderaan Disita, Pemandu Kancil ‘Legend’ Kembali Dengan Kereta Baharu

Sumber