Seorang remaja 16 tahun cedera parah apabila dipukul oleh sekumpulan lelaki yang tidak berpuas hati dengannya.
Segalanya bermula apabila berlaku kemalangan melibatkan remaja tersebut di jalanraya. Namun tindakan samseng jalan raya memukul remaja berusia 16 tahun itu dianggap keterlaluan.
Di mana remaja itu mengalami kecederaan di kepala, tangan dan paru parunya bocor akibat dibelasah.
Oleh itu orang ramai yang ada maklumat tentang kejadian boleh berhubung dengan ayah mangsa atau balai polis berdekatan.
Menerusi muat naik oleh akaun Malaysia Viral di X, bertulis: “Assalamualaikum . Minta viralkan sampai pelakunya ditangkap. Kejadian lebih kurang 0400 a.m 16/6/2024 di Jalan Bukit kemuning berhadapan Kilang besi Theepa metals.
“Hanya bergesel dengan kereta sedikit [lalu] ditahan dan dipukul. Kepada tuan punya kenderaan yang membiarkan anak-anaknya memukul budak ini, ketahuilah budak ini mengalami pendarahan dalam kepala, patah tulang rusuk, tangan, jari, tulang belakang dan bocor paru – paru. Budak ni baru 16 tahun.
“Sebarang maklumat boleh salur terus kepada bapa mangsa Encik Sabri (0163559769) atau Balai Polis berdekatan.”
Assalammualaikum . Mintak viralkan sampai pelakunya ditangkap….kejadian lebih kurang 0400 a.m 16/6/2024 Di jln Bukit kemuning berhadapan Kilang besi Theepa metals .Hanya bergesel dgn kereta sedikit ditahan Dan dipukul. Kpd Tn punya kenderaan yg membiarkan anak2nya memukul budak pic.twitter.com/YS2qXEpeF6
— MALAYSIA MOST VIRAL (@MALAYSIAVIRALLL) June 21, 2024
Di ruangan komen netizen benar benar berharap semua pelaku ditangkap dan dihadapkan ke muka pengadilan.
Ada yang menyeru agar budaya memukul mereka yang terlibat kemalangan jalan raya ini segera dihentikan. Sekiranya seseorang itu bersalah, serahkan sahaja kepada pihak polis.
Ramai juga yang mendoakan agar mangsa akan diberikan kesembuhan.