Belum surut lagi mengenai kisah seorang lelaki yang digantung kerja kerana menuduh rider Grab mencuri minumannya, muncul pula kisah terbaharu melibatkan majikannya iaitu Bateriku.com.

Semalam tular di media sosial apabila 15 rider FoodPanda datang membawa pelbagai jenis makanan di pejabat Bateriku.com dan memberitahu bahawa pesanan dibuat daripada alamat tersebut.

Manakala pihak Bateriku.com dalam kenyataan mereka menyatakan bahawa mereka tidak membuat apa-apa pesanan yang keseluruhannya bernilai RM500.00 dan perlu dibayar tunai.

EuWsdmkVIAQoeMu

“Susulan dari isu viral pekerja kontrak bateriku.com bahagian produksi studio yang telah tular di media sosial baru-baru ini, pihak kami dikejutkan dengan prank pesanan makanan yang dihantar ke alamat pejabat kami.

“Prank penghantaran makanan ini dilakukan secara sengaja oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang telah menyusahkan 15 rider FoodPanda.

“Pihak bateriku.com telah memaklumkan kepada FoodPanda untuk menghentikan sebarang penghantaran makanan kepada alamat kami.

150216553_10161877554139572_721421839208087395_n

Pihak Food Panda amat prihatin atas kesulitan yang dihadapi oleh kami dan rider mereka. Kami amat teruja dengan keprihatinan Food Panda untuk tidak mengenakan sebarang caj pembayaran disebabkan situasi yang berlaku,” kata kenyataan yang dikeluarkan oleh bateriku.com.

Difahamkan, makanan itu dikongsi bersama-sama dengan rider dan juga pekerja Bateriku.com. Sehingga kini belum tahu siapa yang bertanggungjawab ke atas prank ini dan apakah motif disebalik kejadian terbabit.

Majikan mohon maaf, lelaki tuduh ‘rider’ Grab curi air Starbucks kini digantung kerja. Klik pautan di bawah untuk membaca.

Majikan Mohon Maaf, Lelaki Tuduh ‘Rider’ Grab Curi Air Starbucks Kini Digantung Kerja

Tuduh ‘Rider’ Curi Air Starbucks, Grab Malaysia Tampil Beri Penjelasan