Baru-baru ini tular di media sosial sebuah video TikTok yang memaparkan seorang penjual nasi lemak telah diberi amaran oleh seorang lelaki yang dipercayai ‘abang kawasan’ apabila mahu berniaga di kawasan tersebut.

Menerusi video tersebut, lelaki itu dilihat mengugut wanita terbabit jika ingin berniaga di situ dan mengatakan bahawa dirinya mengenali anggota polis yang berpangkat tinggi. Walaupun telah menerima ‘peringatan’ tetapi wanita itu masih meminta izin untuk berniaga di kawasan terbabit.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

https://www.tiktok.com/@bukan_manusia9669/video/7124906597393992987?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7049159328120784386

Oleh itu, lelaki itu juga memberitahu wanita tersebut bahawa dia sudah memberi amaran agar tidak berniaga dan tidak bertanggungjawab jika ada perkara yang tak diingini bakal berlaku nanti.

Perkongsian video tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa berang dengan tindakan lelaki itu yang ‘sound’ peniaga tersebut. Malah, para netizen mahu lelaki itu ditangkap polis kerana terdapat unsur ugutan.

@barry4671

Reply to @bukan_manusia9669 settle dh ke balai terus 😂

♬ Happy Laughing – Sound Effect

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen turut kagum dengan jawapan sopan dan tenang peniaga itu ketika berhadapan dengan ‘abang kawasan’ tersebut yang memberinya amaran. Malah, ada juga netizen mendakwa bahawa ‘abang kawasan’ tersebut telah ditahan pihak polis.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Hanya Kerana Tertumpah Kopi, Tindakan Lelaki Ini Dapatkan Kasut Baharu Bernilai RM5,100 Raih Perhatian Netizen

Ditipu RM3,000 Oleh Rakan Dan Dibuang Keluarga, Kisah Peniaga Cendol Ini Raih Simpati Netizen