Setiap orang inginkan rumah yang cantik dan selesa. Semestinya ramai yang mencari ilham untuk mengubahsuai rumah agar rumah mereka menjadi rumah idaman.

Terbaharu, seorang pengguna Twitter @sforsuperpizza telah berkongsi rekaan rumahnya dan telah mendapat perhatian netizen dengan meraih lebih 22K ‘retweets’. Menurutnya, transformasi rumahnya yang ‘awesome’ ini direka oleh TWO’s Company.

Beliau telah berkongsi rekaan rumahnya sebelum dan selepas, daripada rekaan yang berkonsepkan Hotel Sri Malaysia kepada rekaan berkonsepkan industrial. Anda pasti sudah tidak sabar untuk melihat transformasi rumahnya, kita lihat dahulu rekaan rumahnya sebelum transformasi dilakukan.

EY7r2wUUcAAdP1o

EY7r2wUVAAA9_GX

EY7r2wVUEAQzV19

EY7r2wWU0AUTd27

EY7xrzhU4AAA_8p

EY7xrzhU4AEpZgY

EY7xrziUcAEJyZo

EY71mS5U4AIW4M4

EY71mS6U8AAhMAa

EY74FeRUMAYlLqP

EY74FeTUMAAYZHR

EY74FeUVAAE1-lB

Kita dapat lihat rekaan rumah lamanya persis seperti dalam hotel Seri Malaysia dari segi penggunaan warna dan juga perabot yang digunakan. Oleh itu, beliau mengambil keputusan untuk mengubahsuai rumah miliknya dengan rekaan industrial.

Difahamkan, proses mengubahsuai rumah beliau mengambil masa lebih kurang 6 bulan dan kos keseluruhan dianggarkan dalam RM450,000 termasuk perabot, tanaman dan pelbagai lagi barangan. Jom kita lihat pula transformasi rekaan rumah beliau yang ketengahkan konsep industrial.

EY7plx7VcAUjT2X

EY7t4xwUwAIWy0z

EY7t4xxU4AA8NYH

EY7vJjtUYAgcgKl

EY7yatLUYAE0-Uc

EY7yaxnUwAEHU2N

EY7yaxsVcAA-mO4

EY71mS5UEAQ9Juj

EY71mS7UYAAnGww

EY73RJIU0AEQs3F

EY73RJJUYAANHaB

EY76I6OVAAYEyjx

EY76yCcU8AALTnA

EY76yDkUwAE_-4w

Konsep yang diketengahkan membuatkan ruangan dalam rumahnya kelihatan kemas dan cantik. Pastinya anda yang menyukai konsep seperti ini boleh jadikan perkongsian beliau sebagai satu inspirasi.

Semoga perkongsian beliau ini berguna buat anda di luar sana untuk mengubahsuai rumah anda. Selamat mencuba!

Jika anda inginkan konsep yang berbeza, apa kata anda klik sahaja pautan di bawah ini. 

Lihat ‘Makeover’ Rumah Apartment Selangorku Dengan Rekaan Minimalis Dan Sentuhan Warna Hijau

Lihat Rekaan Unik ‘McDonald’s Home’ Yang Bawakan Konsep Restoran Ke Rumah Apartment

Lama Terbiar, Lihat Bagaimana Rumah Kampung Ini Diubahsuai Dengan Rekaan Moden