Setiap kali hujung minggu atau musim cuti sekolah, pastinya Cameron Highlands yang terletak di Pahang antara menjadi destinasi percutian. Meskipun terpaksa menempuh kesesakan jalan raya yang panjang, keindahan Cameron Highlands yang sejuk dan nyaman antara yang membuatkan destinasi ini menjadi pilihan ramai.

Terbaharu, tular di TikTok apabila yang dikenali di Tiktok menerusi akaun @nraliia tampil berkongsi realiti sebenar yang terpaksa dilalui penduduk Cameron Highlands selepas disangka netizen lebih indah berikutan keadaan cuacanya yang sejuk.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →
@nraliia

but still i love living here 😂 #fyp#cameronhighland

♬ original sound – 🧚🏻

Menerusi perkongsian, penduduk Cameron Highlands sering kali terpaksa memakai sarung kaki berikutan keadaan lantai yang juga turut sejuk. Selain itu, minyak masak juga turut beku membuatkan proses memasak juga akan menjadi sedikit panjang.

Bukan sahaja memasak, para penduduk Cameron Highlands juga terpaksa membiasakan tangan atau pinggan dengan keadaan air yang sejuk. Selain itu, makanan juga perlu dimakan dengan segera kerana cuaca yang sejuk akan turut membuatkan makanan menjadi sejuk dengan lebih cepat.

Sewaktu mahu tidur pula, penggunaan dua selimut antara yang diperlukan bagi mengelakkan kesejukan yang melampau pada waktu tengah malam. Penggunaan air panas sewaktu mandi juga antara yang diperlukan bagi mengelakkan mandi dengan keadaan air yang terlalu sejuk.

Menerusi perkongsian beliau, rata-rata netizen nyata terhibur serta turut berkongsi pengalaman sewaktu di Cameron Highlands. Berikut antara komen netizen menerusi perkongsian di TikTok beliau.

Sumber: tiktok @nraliia
Sumber: tiktok @nraliia

Meskipun terdapat pelbagai cabaran, rata-rata netizen meluahkan rasa minat untuk berkunjung ke Cameron Highlands berikutan kepelbagaian tarikan yang tersedia di tanah tinggi tersebut.

Tular pada minggu ini apabila seorang lelaki dirakam terjun dalam Tasik Cermin secara tiba-tiba sehingga mengundang persoalan kepada orang ramai.

Rakaman Lelaki Tiba-Tiba Terjun Dalam Tasik Cermin Ini Undang Persoalan Orang Ramai

CEO Ini Diberi Cuti Serta Merta Selepas Pecat 900 Pekerja Menerusi Panggilan Zoom