Tahun ini merupakan kali pertama buat orang ramai tidak boleh pulang beraya ke kampung untuk menyambut Hari Raya Aidiladha ekoran kes COVID-19 yang telah meningkat sehingga 5 angka.

Terbaharu, tular satu rakaman video TikTok yang dimuat naik oleh @itsmezack2 menunjukkan sebuah ambulans mengusik petugas-petugas yang sedang menjaga SJR pada waktu malam.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →
@itsmezack2

Wat hallll lahh

♬ original sound – SYAMIL___ – zack

“Dua hari lagi nak raya, dua hari lagi nak raya. Tak cuti ke?” ringkas sahaja soalan yang diajukan namun sangat ‘mendalam’ maksudnya.

Ternyata video pendek tersebut telah meraih lebih 1.2 juta tontonan dan 3 ribu komen oleh pengguna TikTok yang lain. Ramai yang geli hati apabila melihat ambulans tersebut ‘menyakat’ petugas SJR lain.

Pada masa yang sama, mereka turut mendoakan agar tuhan mempermudahkan urusan dan membalas semula pengorbanan setiap para frontliners dengan kebaikkan dunia dan akhirat.

vocket-frontliners-tanya-cuti-ke-tak-1
Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2
vocket-frontliners-tanya-cuti-ke-tak-2
Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2
vocket-frontliners-tanya-cuti-ke-tak-3
Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2
vocket-frontliners-tanya-cuti-ke-tak-4
Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2
vocket-frontliners-tanya-cuti-ke-tak-5
Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Menurut orang ramai, begitulah cara para frontliners menceriakan hati masing-masing tatkala semua orang sedang bertungkus-lumus melandaikan penularan wabak pandemik ini.

Pada masa yang sama, kerajaan telah memaklumkan pengetatan sekatan jalan raya (SJR) dan pihak PDRM akan mengumum sama ada akan membuat pemeriksaan mengejut rumah ke rumah esok sempena sambutan Aidiladha, lapor Berita Harian.

Abang ambulans ucapkan terima kasih kepada pemandu Triton kerana membantu ‘buka laluan’ untuk menuju destinasi buat orang ramai berasa sebak. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Ucapan ‘Terima Kasih’ Abang Ambulans Kepada Pemandu Triton Buat Orang Ramai Tersentuh

Geram Toyota Hilux Ikut Belakang, Ambulans Buat ‘Pengumuman’ Minta Polis Tahan Pemandu

Pemilik Kereta Bagi Alasan Dengar Lagu Kuat, Tiada Niat Halang Laluan Ambulans

Sumber