Sebut mengenai Farm Fresh pasti ramai cukup tahu dengan jenamanya ini. Berjaya menawarkan seleksi produk berasaskan susu serta pemasarannya yang kuat membuatkan jenama ini dikenali ramai.

Terbaharu, setelah lama berada dalam rancangan, hari ini menjadi sejarah buat Farm Fresh Bhd apabila dilaporkan berjaya mengumumkan penyenaraian di Pasaran Utama Bursa Malaysia menerusi penawaran IPO dengan harga RM1.35 seunit.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Kejayaan ini turut dikongsikan oleh Azmi Zainal atau lebih dikenali sebagai ‘Boss Susu’ selaku individu penting dalam membangunkan syarikat Farm Fresh Bhd di mana beliau melabelkan penyenaraian ini sebagai IPO terbesar sejak Jun 2021.

Mengulas mengenai IPO, individu yang berminat boleh memohon bermula hari ini sehingga 8 Mac 2022 manakala tarikh penyenaraian pula bermula dari 22 Mac 2022. Saham Farm Fresh Bhd dilabel sebagai patuh shariah oleh SAC dan CIMB Investment Bank Bhd dipilih sebagai bank penasihat.

Mengetahui perkembangan syarikat ini pasti ramai yang optimis untuk melabur dalam Farm Fresh Bhd. Untuk pengetahuan, Farm Fresh Bhd pada ketika ini mengendalikan lima ladang tenusu di Malaysia dan satu ladang tenusu di Australia merentasi kawasan seluas 5,400 ekar.

Ikuti juga kisah ‘Boss Susu’ yang sebelum ini pernah diperlekeh kerana sekadar menjual susu sehingga berjaya membantu syarikat meraih jualan jutaan ringgit setahun.

Pernah Diperlekeh Naik Bas Jual Susu Segar, Jenama Farm Fresh Kini Raih Jualan Jutaan Ringgit Setahun

Bermula Dengan Produk Tenusu, Farm Fresh Kini Jual Daging Segar Premium Di AEON