Jika sebelum ini pernah tular pelanggan menaiki motosikal pesan makanan melalui ‘drive-thru’, kini ada yang mahu cipta kelainan menaiki kuda untuk membeli makanan.

Terbaharu, pengguna Twitter @Twt_Cyberjaya telah berkongsi beberapa gambar memaparkan sekumpulan orang menunggang kuda ‘drive-thru’ di sebuah McDonalds di Cyberjaya.

Menerusi perkongsian tersebut, sekumpulan penunggang kuda itu bertindak memesan makanan di kaunter pandu lalu McDonalds. Perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen dan mencetuskan perdebatan dalam kalangan netizen.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah najis yang ditinggalkan oleh kuda tersebut dan tertanya-tanya sama ada dibersihkan oleh mereka. Malah, ada juga netizen menghentam penunggang-penunggang kuda tersebut kerana tidak memakai pelitup muka.

https://twitter.com/ilazarinia/status/1460078783982026755

Malah, rata-rata netizen juga berasa simpati kepada kuda-kuda tersebut kerana perlu berjalan di atas jalan tar kerana ia boleh menyebabkan masalah sendi kepada kuda tersebut.

Lantaran perkongsian yang tular itu, ada pengguna Twitter yang mengatakan para penunggang kuda tersebut hanyalah penjaga kuda di sekolah menunggang kuda berdekatan bukanlah golongan ‘kayangan’ seperti didakwa segelintir netizen.

Bukan itu sahaja, bagi menjawab sama ada najis tersebut dibersihkan atau tidak, ada yang berkongsi mereka yang mengiringi para penunggang kuda tersebut telah bertindak membersihkan najis itu.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

‘Diekori’ Rapat Kereta Tidak Dikenali, Perkongsian Detik Cemas Wanita Ini Raih Perhatian Netizen

Terpaksa Patah Balik Selepas Tertinggal Mak Di R&R, Reaksi Keluarga Ini Bikin Netizen Terhibur