Malam penuh bermakna buat penerbit digital terkemuka Malaysia, REV Media Group (REV), apabila dengan bangganya mendominasi malam penuh berprestij, d Awards 24 semalam.

Acara tersebut menyaksikan REV mendominasi pentas dengan membawa pulang 7 anugerah, mengukuhkan statusnya sebagai peneraju industri dalam inovasi digital dan penciptaan kandungan.

Dengan pencalonan dalam beberapa kategori utama, kepakaran dan kreativiti REV dipamerkan sepenuhnya. Pasukan yang berbakat dan projek-projek inovatif REV telah menerima pengiktirafan berikut:

1. Penerbit Digital Terbaik: REV Media Group

Komitmen REV terhadap kandungan berkualiti, teknologi canggih, dan penglibatan audiens sekali lagi telah menjadikan REV sebagai pemenang trofi Perak bagi Penerbit Digital Terbaik. Anugerah ini menyerlahkan misi berterusan REV untuk menerajui industri penerbitan digital dengan integriti dan inovasi.

2. Rising Star: Aina Mariah

Kategori yang mengangkat bakat mereka yang berada di bawah umur 30 tahun ini telah menobatkan penyunting video berbakat REV, Aina Mariah dengan trofi Gangsa. Dedikasi, kreativiti, dan pendekatan inovatif Aina telah menetapkan standard baru dalam landskap media digital, dan anugerah ini adalah bukti kerja keras dan semangatnya.

3. Kempen Media Terpadu Terbaik: TikTok

Usaha kerjasama REV dengan TikTok meraih Perak dalam kategori Kempen Media Terpadu Terbaik. Kemenangan ini menekankan kekuatan perkongsian strategik dan kemampuan REV untuk menghasilkan kempen pelbagai platform yang menarik perhatian audiens yang pelbagai.

4. Penggunaan Terbaik Kandungan/Advertorial/Pengiklanan Asli: SAYS, OHBULAN!, dan foodpanda

Penciptaan kandungan REV yang cemerlang disahkan lagi dengan kemenangan tiga Gangsa dalam kategori Penggunaan Terbaik Kandungan/Advertorial/Pengiklanan Asli. Platform REV, SAYS, OHBULAN!, dan kerjasama REV dengan foodpanda, masing-masing mempamerkan keupayaan REV untuk menyampaikan pengiklanan asli yang serba boleh dan berkesan.

5. Penggunaan Terbaik Platform Media Sosial: SAYS

SAYS juga meraih Gangsa untuk Penggunaan Terbaik Platform Media Sosial, menonjolkan kepakaran REV dalam memanfaatkan media sosial untuk menghasilkan kandungan yang menarik dan mudah dikongsi yang berhubung secara mendalam dengan audiens kami.

Mengulas tentang kemenangan itu, Samuel Wee, Ketua Pegawai Eksekutif REV Media Group, berkata, “Kami amat berbangga dengan pencapaian ini. Setiap anugerah meraikan kreativiti dan komitmen pasukan kami terhadap kecemerlangan.

“Kami bersemangat untuk meneruskan perjalanan inovasi kami, menyampaikan kandungan digital dan pengalaman yang tiada tandingan kepada audiens kami. Penghargaan ini memberi inspirasi kepada kami untuk mencapai tahap yang lebih tinggi.”

REV ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan kongsi, pelanggan dan ahli pasukan yang berdedikasi yang telah menjadi sebahagian daripada kejayaan ini!