Bermula sebagai ura-ura, nampaknya GoPro HERO 9 Black berjaya dilancarkan secara rasmi pada hari ini. Kehadiran model ini secara tidak langsung berjaya meletakkan GoPro HERO 9 Black sebagai action camera terbaik pengguna boleh dapatkan di pasaran ketika ini melalui fungsi terbaharu yang tersedia.

Pada tahun ini, GoPro HERO 9 Black telah meningkatkan kualiti video mereka dengan penyertaan sokongan resolusi sehingga 5K pada 30fps. Bukan itu sahaja, para pengguna turut berpeluang merakam resolusi 4K pada 60fps dan 1080p pada 240fps.

GoPro-Hero-9-price-features-and-more

Penyertaan kamera 20-megapixel turut membolehkan pengguna merakam live streaming pada resolusi 1080p. Sokongan kalis air sehingga 10 meter masih lagi dikekalkan.

Apa yang membuatkan GoPro HERO 9 Black lebih unik adalah penawaran skrin berwarna pada bahagian hadapan membolehkan perakam melihat paparan rakaman melalui skrin yang tersedia. Berdasarkan fungsi yang ditawarkan, kami yakin model ini akan laku keras khususnya di kalangan para vlogger.

Sebuah lagi teknologi baharu yang bakal diperkenalkan adalah HyperSmooth 3.0 dimana para pengguna berpeluang merakam dengan lebih baik seolah menggunakan gimbal.

gopro-hero-9-black-1-1600243186533
Sumber: license to blog

Saiz kapasiti bateri buat GoPro HERO 9 Black turut ditingkatkan kepada 1,720mAh daripada 1,220mAh membolehkan model ini menawarkan 30% lebih ketahanan.

Penyertaan charging dock turut membolehkan pengguna mengecas dua bateri secara serentak. GoPro HERO 9 Black sedia ditawarkan dengan harga RM2,099.

Sebuah perubahan yang besar ditawarkan GoPro buat model HERO pada kali ini berbanding pelancaran model-model sebelum ini sekaligus membuatkan model ini berbaloi dimiliki.

Ketahui juga mengenai kisah anak Malaysia yang berjaya dipilih sebagai pemenang cabaran Million Dollar GoPro. Klik pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

Video Anak Malaysia Ini Dipilih Antara Pemenang Cabaran Million Dollar GoPro

Mengapa GoPro Tidak Lagi Mahu Mengeluarkan Dron Terbaru