Seorang wanita meluahkan rasa kekecewaan apabila masanya terbazir begitu sahaja selepas wakil sebuah pejabat kerajaan lewat untuk mulakan mesyuarat.

Menerusi tangkap layar dikongsikan X.com @drfitriyusof, wanita itu menjelaskan beliau mempunyai mesyuarat bersama wakil sebuah pejabat kerajaan yang sepatutnya bermula pada pukul 9 pagi.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

Bagaimanapun pintu bilik mesyuarat hanya dibuka pada pukul 9.06 pagi dan mesyuarat terpaksa ditangguh kerana bos masih belum sampai lagi.

“Keletihan mental di awal pagi. Mesyuarat pukul 9.00 pagi, kami sampai jam 8.47 pagi. Pukul 9.06 pagi, bilik mesyuarat dibuka, 9.07 pagi pegawai beritahu untuk minum pagi dahulu kerana mereka sediakan makan pagi dan bos belum sampai.

“Pukul berapa mesyuarat nak mula?” ujar wanita tersebut.

Perkongsian itu tular di X.com dan ramai netizen berasa kurang senang apabila masa wanita itu terbuang begitu sahaja.

Tambah orang ramai lagi, budaya ‘minum pagi’ ketika waktu pejabat (selepas pukul 8 pagi) merupakan satu ‘barah’ yang perlu ditangani segera.

Ini kerana ia mengganggu produktiviti dan melengahkan masa rakyat yang lain.

Gara-gara segelintir pekerja kerajaan yang buat hal, habis satu badan kerajaan dicop ‘lembap’, ‘tak tepati masa’.

Menurut wanita itu, mesyuarat hanya bermula pada pukul 9.36 pagi. Gara-gara kena ‘sidai’, beliau pula terlewat untuk ke mesyuarat yang seterusnya.

Perkara seakan itu turut berlaku di sebuah pejabat tanah pada awal minggu baru-baru ini. Anda boleh baca pengalaman seorang lelaki kena sidai di kaunter pejabat tanah di sini.