Umum tahu menyimpan foto atau video lucah dalam telefon bimbit sememangnya dilarang dan tidak dibenarkan. Dalam pada itu, masih terdapat individu yang melakukannya.

Terbaharu, seorang kerani daripada sebuah syarikat swasta didenda RM3,500 oleh Mahkamah Majistret selepas tertuduh, Noor Azmira Kamarudin berusia 44 tahun mengaku bersalah memiliki video lucah dalam telefon bimbit pada tahun 2018. Pihak mahkamah juga telah mengarahkan tertuduh dipenjara lima bulan jika gagal membayar denda.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Berdasarkan laporan, Noor Azmira dituduh memiliki 62 video lucah dalam telefon bimbit di sebuah unit pangsapuri di Klang pada tarikh 23 Oktober 2018. Kesalahan tersebut didakwa mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara selama tempoh yang boleh mencecah tiga tahun atau dengan denda atau kedua-duanya.

Sebelum ini, tertuduh yang diwakili oleh peguam Rajvinder Singh memohon agar Noor Azmira dikenakan hukuman yang lebih ringan memandangkan beliau mempunyai seorang anak kecil serta turut menjaga ibu bapa yang sudah uzur dan mempunyai pendapatan sekitar RM2,000 sebulan sahaja.

Sumber