Kempen kibar bendera putih sebagai isyarat memerlukan bantuan adalah inisiatif yang menjadi perbualan hangat netizen dan rata-rata rakyat Malaysia telah memulakan langkah dengan menghulurkan bantuan kepada mereka yang susah.

Terbaharu, Datuk Seri Vida telah memuat naik video di TikTok dimana menunjukkan beliau singgah membeli di sebuah gerai anak muda di kawasan perumahan. Menerusi video tersebut, beliau turut menjawab pertanyaan pengikutnya yang memohon bantuan makanan.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →
@datoserividaofficial

Reply to @azierarizqin TIPS2. ATAS DIRI SENDIRI..NAK MAJU KENA ADA USAHA..#fyp #viral #pkp #malaysia #datoserivida

♬ original sound – QU PUTEH BARULAH PUT – QU PUTEH BARULAH PUTEH

Menurutnya, seharusnya mereka yang terjejas diluar sana berusaha keras daripada bergantung dengan bantuan bendera putih dan bukannya menjadikan pendapatan terjejas disebabkan PKP sebagai alasan. Beliau turut memuji usaha anak muda yang berniaga dalam videonya itu.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi netizen dan rata-rata netizen berasa kurang senang dengan pendapatnya itu. Bukan itu sahaja, para netizen turut mengatakan jika tidak mahu membantu tidak perlu memperlekehkan mereka yang susah.

photo_2021-07-06_14-50-53

photo_2021-07-06_14-50-59

photo_2021-07-06_14-51-03

Malah, para netizen turut mengatakan mungkin kempen bendera putih adalah pilihan terakhir mereka yang susah. Sedangkan makanan pun tiada, mana mereka nak ada modal untuk berniaga.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Miliki Wajah Yang Kacak, Segelintir Pengguna TikTok Mahu Pesalah Ini Diberi Peluang Kedua

Pentingkan Diri, Warganet Kecam Sikap Tamak Keluarga Ini Ambil Semua Barang Di Food Bank

Masih Jalani Kuarantin, Ebit Lew Pakai PPE Jumpa Bapa Terlantar Hidap Kanser Tahap Akhir