Sejak Sukan Olimpik Tokyo 2020 dirasmikan, dapat dilihat di media sosial netizen Malaysia aktif berbincang soal busana yang dipakai oleh para atlet Malaysia. Ramai yang menyukainya dan tidak kurang juga yang kurang berminat dengan pakaian yang digayakan.

Dalam pada itu, lain ceritanya di China apabila seorang atlet renang Malaysia yang turut berada sewaktu acara perasmian Sukan Olimpik Tokyo 2020 berjaya menjadi tumpuan netizen di China berikutan wajahnya yang tampan.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →
sim3
Sumber: weibo

Menerusi komen yang dikongsikan netizen China, mereka berpendapat Welson Sim memiliki wajah yang sangat tampan meskipun wajahnya ditutup dengan pelitup muka. Terdapat juga netizen China yang mengakui jatuh hati saat pertama kali melihat atlet ini sewaktu acara perasmian.

sim4
Sumber: weibo
sim5
Sumber: weibo

Untuk pengetahuan, Welson Sim merupakan atlet mewakili Malaysia dalam kategori renang 200m dan 400m gaya bebas. Anak kelahiran, Kuching, Sarawak berusia 24 tahun ini sudah berjaya merangkul pingat emas bagi kedua-dua acara pada Sukan SEA 2017 lalu.

Welson Sim dijangka akan berentap pada petang ini sekitar jam 6.20 petang menerusi acara renang kategori 200m gaya bebas. Sama-sama kita harapkan Welson Sim dapat menyumbang pingat buat negara sekaligus mengharumkan nama Malaysia.

Tular pada hari ini apabila aktivis Israel memperlekeh Malaysia selepas berjaya meraih pingat pertama di Sukan Olimpik Tokyo 2020.

‘Lihat Siapa Di Depan?’ – Aktivis ‘Perlekeh’ Malaysia Selepas Israel Raih Pingat Pertama Di Olimpik 2020

Atlet Olimpik Uganda ‘Hilang’ Di Jepun, Tinggal Nota Tidak Mahu Pulang Ke Negaranya

Sumber