Sejak semalam tular di aplikasi TikTok video seorang bayi lelaki yang menurut netizen merupakan Muhammad Bilal, anak kepada Neelofa.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

Sebagai ibu, Neelofa tersinggung dengan perbuatan dilakukan wanita itu seolah tidak menghormati privacy Neelofa.

Menerusi laman Twitter, sesetengah netizen menyokong tindakan wanita tersebut, sesetengah netizen tidak menyokong perbuatan itu.

“Bukan setakat Neelofa, mak ayah orang lain pun boleh marah kalau stranger datang dari entah mana-mana tangkap gambar anak diorang dan upload dekat media sosial,” ulas salah satu netizen di laman Twitter.

“Kau orang ni memang tak reti hormat privasi orang kot. Kemain dok sembang pasal penyakit ain, bila orang tak nak tunjuk, dah jadi gila,” tambahnya lagi.

Neelofa sebagai ibu kandung kepada Bilal berhak menegur sesiapa sahaja menyebar gambar anaknya di mana-mana laman social termasuk TikTok.

Menerusi Berita Harian, Neelofa menjelaskan dia dan suami, Muhammad Haris sudah merancang masa untuk mendedahkan atau berkongsi wajah Bilal.

“Saya terkilan. Seharusnya, mereka beri saya kesempatan sebagai ibu yang melahirkan untuk berkongsi sendiri wajah anak saya

“Saya akan bercuti dan melancong dalam tempoh terdekat. Apabila tiba masanya nanti, pasti saya akan kongsi kepada semua,” ulasnya lagi.

Neelofa juga menyatakan dia tidak mahu membesarkan atau memanjangkan isu mengenai anaknya, Bilal.