Setiap kali kita bercuti, pasti kita malas ingin masak dan makan di kedai makan berdekatan. Malah, pasti anda akan mencari kedai makan yang sedap dan bersih.

Akan tetapi, perkongsian beberapa keping gambar oleh seorang pengguna Facebook Abdul Razak Othman pasti membuat anda terkejut dan loya setelah melihat gambar tersebut.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Menerusi perkongsian beliau, dapat dilihat betapa kotor dapur penyediaan makanan di kedai makanan Thai yang terletak di Bukit Katil, Melaka. JusteruĀ itu, perkongsian beliau telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen.

Rata-rata netizen merasa geli dan loya kerana dapur kedai tersebut yang terlalu kotor. Malah, ada juga yang mengatakan bahawa pada bahagian luar kedai pun tidak terlalu bersih.

photo_2019-10-24_12-42-24

photo_2019-10-24_12-42-19

photo_2019-10-24_12-42-11

Selain itu, ada juga netizen yang memberikan tip jika ingin makan diluar, lihat tandas kedai tersebut juga. Ini pastinya sesuatu yang mengejutkan dan mereka yang makan di kedai tersebut boleh keracunan makanan kerana penyediaan makanan yang tidak bersih.

Adakah anda pernah ke kedai makan ini? Apakah pandangan anda mengenai kedai makan yang tidak menjaga kebersihan ini?

Tahukah anda bahawa mulai 2020, kedai makan di Kelantan akan ditutup pada jam 12 malam? Klik pautan di bawah untuk ketahui lebih lanjut.

Kedai Makan Di Kelantan Bakal Dihadkan Operasi Hingga Pukul 12 Malam

Siapa Sangka Dengan Menjaga Kebersihan, Bisnes Makanan Lelaki Ini Cepat Berkembang

Mengapa Penting Untuk Produk Makanan Anda Ada Logo MeSTI Ini