Ada sebab kenapa setiap kenderaan dilengkapi dengan lampu isyarat belok atau lampu signal. Namun, ia seperti menjadi satu beban buat segelintir pengguna jalan raya untuk menggunakannya.

Baru-baru ini seorang pemandu Honda Civic dirakam kerana menjadi ‘pembuli jalan raya’ apabila dia membaling botol air plastik dari tingkap keretanya kepada pengguna jalan raya lain.

Menurut hantaran asal video tersebut, pemandu Honda Civic tersebut ‘koyak’ setelah dia tidak diberikan ruang untuk masuk simpang oleh kerana jalan tersebut merupakan laluan sehala.

“Apa masalah kau? [Ayat carutan]. Signal tak bagi, tiba-tiba masuk macam itu,” jerit pemilik video dashcam setelah pemandu Honda Civic membaling botol air terus pada keretanya.

Bagaimanapun, penumpang disebelah pemilik video dashcam itu menenangkannya dan memintanya untuk meneruskan perjalanan supaya tidak berlaku pergaduhan yang lebih besar.

Hantaran video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya berasa geram serta marah terhadap pemandu Honda Civic tersebut yang melakukan dua kesalahan serentak – membuli pengguna jalan raya lain dan tidak memberikan lampu signal semasa mahu masuk simpang.

Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia
Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Tambah orang ramai lagi, perbuatan pemandu Honda Civic tersebut seperti kebudak-budakkan hanya kerana tidak dapat bersabar sedikit, dia melepaskan geram pula kepada orang lain.

Netizen juga menyatakan tidak berbaloi untuk bergaduh dengan orang seperti itu kerana ia hanya membuang masa dan adalah lebih baik membuat laporan kepada pihak berkuasa untuk dikenakan tindakan.

*Ikuti perkembangan dan isu semasa automotif dari dalam dan luar negara melalui laman Facebook terbaharu kami, Vocket Car Club.

Dua orang pemandu ditahan MPV polis selepas memandu dan memotong secara berbahaya di jalan Kota Kubu Bharu-Raub pada hari minggu baru-baru ini. Lihat video tersebut melalui pautan di bawah.

Gah Berlumba Persis ‘Fast & Furious’, Akhirnya Dikejar Dan Ditahan Kereta Peronda Polis

Tinggalkan ‘Rakan’ Terlibat Kemalangan, Tindakan Geng Honda Civic Ini Buat Netizen Tergamam

Netizen Bengang Lihat ‘Geng Honda Civic’ Potong Treler Dan Bahayakan Pengguna Jalan Raya Lain

 

Sumber