Putera Harry pernah ‘menyerang’ Kate Middleton dalam bukunya ‘Spare’. Bagaimanapun, selepas Puteri Wales itu mengumumkan bahawa dia kini menghidap kanser, kemungkinan Harry menyesal berbuat demikian.

Ini adalah pendapat Tessa Dunlop, seorang pakar diraja British. “Apabila anda mendapat tahu kakak ipar anda telah disahkan menghidap kanser dan anda telah menulis sesuatu yang tidak boleh dipadam, berada dalam kedudukan itu agak menyakitkan,” katanya kepada Mingguan AS.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Dalam buku itu, yang dikeluarkan pada Januari 2023, Duke of Sussex mendedahkan beberapa butiran yang menyeret nama Kate.

Buku ‘Spare’ mengandungi pengakuan Harry tentang Kate Middleton yang keberatan untuk meminjamkan barang kepada isterinya, Meghan Markle.

Selain itu, Harry turut menyalahkan abangnya, William, serta Kate atas insiden ‘pakaian Nazi’ itu.

Katanya, mereka berdua yang menggalakkan Harry memakai kostum Nazi ke pesta Halloween pada 2005 yang membawa kepada kontroversi.

Sebelum ini, Kate Middleton mendedahkan dia disahkan menghidap kanser selepas pembedahan perut pada Januari 2024.

Kate Middleton, yang kini dipanggil Puteri Catherine, berkata beberapa bulan kebelakangan ini adalah masa yang sangat sukar, baik untuknya dan keluarganya.

Bagaimanapun, dia berterima kasih kepada pasukan perubatan yang telah merawatnya.