Sejak minggu lalu, kontroversi melibatkan Sissy Iman dan Mas Idayu menjadi bualan ramai apabila Mas Idayu selaku juri dilihat mengkritik persembahan Sissy Iman sehingga menangis.

Susulan itu, sebuah video lama muncul dimana memaparkan seorang peserta lelaki ketika sesi uji bakat Mentor Legend 2014 telah bertindak lantang mengkritik Mas Idayu ketika itu dan boleh dikatakan ramai orang mencari peserta tersebut.

Baca Juga:

@xtra_my

Replying to @Haffizz🤠 Min percaya mummy MAS idayu nak kan yang terbaik utk setiap yang dia jurikan. Kita doakan yang baik-baik je gais🤲🏻 #fyp #xtramy #masidayu #familiduotv3 #mentorlegend #sissyiman #komen #menangis #viral #beritaditiktok #sembangentertainment

♬ original sound – XTRA – XTRA

Kuasa menyiasat netizen terbukti apabila akaun TikTok milik peserta lelaki itu berjaya ditemui oleh netizen dengan mudah. Difahamkan, peserta yang dikenali sebagai Sofian itu dipercayai bekerja sebagai penjual kereta.

@me.sofian

ada yang cari ke haaaaa…..😎😎

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Mengetahui dirinya dicari netizen, Sofian telah memuat naik sebuah video dengan kapsyen pertanyaan ‘ada yang mencari ke?’. Untuk pengetahuan anda, video yang tular kembali itu adalah video yang berlaku 8 tahun lalu dan ketika itu dipercayai dia berusia 22 tahun.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa teruja kerana berjaya menjumpai individu yang berani ‘balas’ kritikan Mas Idayu pada satu ketika dahulu.

Bukan itu sahaja, para netizen turut berterima kasih kepada Sofian kerana pernah jadi wakil ‘sekolahkan’ Mas Idayu kerana kurang bersetuju dengan cara kritikan dan didikan Mas Idayu terhadap seseorang.