Sudah lebih sebulan kita hanya duduk di rumah berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan. Apakah aktiviti yang anda lakukan sepanjang berada di rumah?

Seorang pengguna Twitter @SyaifulNazren menjadi buah mulut netizen berikutan perkongsian biliknya yang cantik dan seperti lihat gambar Pinterest. Apa kata kita lihat dekorasi biliknya dan mungkin boleh jadi inspirasi untuk anda transformasi bilik pula.

Anda akan berasa kagum dengan transformasi biliknya dari bilik biasa ke satu bilik yang ‘awesome’.

ad0a

Kita dapat lihat ruangan biliknya tidaklah besar dan ‘limited’ serta ini merupakan satu cabaran untuk menghias biliknya seperti sekarang. Menurut Syaiful, transformasi biliknya mengambil masa selama sebulan dan menelan belanja lebih kurang RM5,000.

Difahamkan, beliau mendapat inspirasi untuk ‘make over’ biliknya berkonsepkan Scandinavian. Lihat transformasi bilik beliau yang memanfaatkan setiap ruang yang ada dan pasti anda akan terpegun.

EWq-97ZU8AE8Aa7

EWq-97ZU4AER8-w

EWq-97aU4AEDYZO

EWq-97aU4AAOTLX

EWmtu0XVAAcCcZX

EWmtu0YUwAAanWJ

Mungkin disebabkan warna putih dipilih dikeseluruhan bilik dan warna perabot serta barangan lain menggunakan 3 warna utama iaitu coklat, putih dan hijau membuatkan bilik ini kelihatan kemas dan cantik.

Buat anda yang tertanya-tanya di mana boleh dapatkan perabot dan barangan dekorasi seperti dalam gambar, beliau mengatakan bahawa dapatkan barangan tersebut di IKEA, H&M Home, Muji, Kaison, Daiso dan Spotlight.

Apa kata kita lihat beberapa gambar ruang tamu rumah beliau pula.

89c1

8590

c1e3

cd20

Diharap perkongsian ini sedikit sebanyak akan memberikan ilham kepada anda diluar sana agar dapat makeover bilik impian anda. Manfaatkan masa terluang saat ini dengan mulakan langkah mengubahsuai rumah anda.

Untuk mendapatkan lebih banyak inspirasi dekorasi rumah, anda boleh klik pautan di bawah ini.

5 Tahun Simpan Duit, Lihat Transformasi Bilik Kecil Menggunakan Barang IKEA Bermodalkan RM5,000

Lihat ‘Makeover’ Rumah Apartment Selangorku Dengan Rekaan Minimalis Dan Sentuhan Warna Hijau

Lihat Rekaan Dalaman Rumah Berkonsepkan Butik Mainan Di Pasir Ris Vue 8 Ini