Jennifer Gates, anak perempuan pengasas Microsoft, Bill Gates, akhirnya menikah dengan teman lelakinya, Nayel Nassar. Majlis resepsi diadakan pada hari Sabtu lalu di rumahnya, di Westchester, New York, Amerika Syarikat. Menurut laporan Daily Mail, perkahwinan itu berlaku dalam upacara Islam.

Faktor utama mengapa perkahwinan anak perempuan salah seorang manusia terkaya di dunia berlaku dalam upacara Islam, kerana kepercayaan yang dipegang oleh Nassar, seorang atlet berkuda dari Mesir. Tambah laporan Daily Mail itu lagi, upacara perkahwinan berlangsung pada hari Jumaat malam di taman keluarga seluas 142 hektar di North Salem, New York.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Walaupun harganya mencapai USD 2 juta atau sekitar RM8 juta, resepsi perkahwinan tidaklah berlangsung dalam majlis yang besar. Difahamkan hanya 300 orang tetamu yang dijemput. Tetamu yang hadir kebanyakannya terdiri daripada rakan dan keluarga, dengan beberapa selebriti atau ahli politik dijemput.

Georgina Bloomberg, anak perempuan jutawan Michael Bloomberg dan rakan berkuda profesional yang memiliki ladang kuda berdekatan, adalah antara yang dijemput. Majlis resepsi perkahwinan ini juga merupakan penampilan bersama pertama untuk Bill dan Melinda Gates, yang bercerai pada Ogos lalu setelah 27 tahun berkahwin.

Bill dan Melinda berjalan bersama anak mereka, Jennifer semasa majlis akad nikah berlangsung. Kaunter penerimaan tetamu bermula sejurus selepas jam 4 petang. Bill dilihat memakai sut gelap, sementara Melinda mengenakan gaun ungu yang mengalir.

Orang ramai bersorak tidak lama selepas pasangan itu akhirnya disahkan sebagai suami isteri. Seterusnya, Bill dan anak perempuannya menari sambil diiring dengan lagu Elton John, “Can You Feel The Love Tonight”. Selepas majlis resepsi, pasangan itu mengadakan beberapa sesi foto perkahwinan peribadi di kawasan perumahan mereka.

Jennifer, yang berusia 25 tahun, muncul dengan gaun pengantin putih yang direka oleh Vera Wang. Nayel Nassar kini berumur 30 tahun. Dia adalah seorang penunggang kuda yang bertanding dalam Sukan Olimpik Tokyo 2020. Dia dilahirkan di Chicago pada Januari 1991, kemudian dibesarkan di Kuwait. Ibu bapanya mempunyai perniagaan seni bina dan reka bentuk dalaman di Kuwait.

Semasa zaman sekolahnya, Nayel belajar di Sekolah Kuwait. Dia kembali ke Amerika Syarikat pada tahun 2009 untuk menyambung pelajaran di Universiti Stanford dan di sana dia bertemu dengan Jennifer. Mereka telah bersama sejak 2017, kemudian bertunang pada Januari 2020.

Tiada lagi persefahaman, Bill Gates dan isteri bercerai selepas 27 tahun bersama. Untuk bacaan lanjut, klik pautan di bawah.

Tiada Lagi Persefahaman, Bill Gates Dan Isteri Bercerai Selepas 27 Tahun Bersama

‘Ini Adalah Tragedi Yang Luar Biasa’ – Ini Ramalan Terbaharu Bill Gates Mengenai COVID-19

10 Billionaire Terkaya Di Dunia Bagi 2017, Majoriti ‘Self-Made Rich’