Umum tahu, setelah lama dinantikan para peminat, konsol Sony PlayStation 5 (PS5) sudah mulai ditawarkan secara rasmi seluruh dunia. Penawarannya yang terhad untuk pembeli terawal membuatkan konsol ini sanggup didapatkan peminat dengan harga yang jauh lebih tinggi.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini apabila kotak kosong Sony PS5 juga menjadi rebutan peminat. Semuanya bermula apabila seorang lelaki di Singapura yang dikenali sebagai Leslie Koh telah mengutip kotak Sony PS5 yang dijumpai beliau berdekatan tong sampah.

Melihatkan keadaan kotak yang masih dalam keadaan baik, lelaki ini mencuba nasib untuk mengiklankannya di laman Carousell. Tujuannya, sekadar untuk bereksperimen adakah kotak PS5 ini mempunyai pembeli atau sebaliknya. Siapa sangka, ‘sampah’ yang dijumpainya serta diiklankan dengan harga $30 (~RM91.22) berjaya terjual.

131545802_10157452087196927_1955313110939804918_n
Sumber: Facebook Leslie koh

Melihatkan kepada betapa mudah untuk menjual kotak Sony PS5 ini, lelaki ini turut berkongsi kepada orang ramai di media sosial di mana peluang untuk menjual sememangnya luas. Hanya sekadar cuba, tidak merugikan buat seseorang untuk memperoleh keuntungan daripada ‘sampah’ yang ditemui

Ketahui juga kisah si suami yang terpaksa menjual PS5 yang baru sahaja dibeli selepas kantoi dengan isterinya.

Kantoi Beli ‘Air Purifier’ Palsu, Isteri Minta Suami Jual Konsol PS5 Semula

Gopoh Mahu Jadi Terawal, Pembeli Tertipu Dengan Iklan Jual ‘PS5’ Ini

Terima Tiga Minggu Lebih Awal, TMJ Muncul Individu Pertama Di Malaysia Memiliki PS5

Sumber