Pagi tadi berlangsungnya acara Perbarisan Dan Perarakan oleh pelbagai agensi kerajaan, swasta, pelajar sekolah dan organisasi awam bagi menyambut Hari Kebangsaan 2018.

Dengan tema Sayangi Malaysiaku, perarakan disambut meriah oleh rakyat berbilang kaum hadir yang sama-sama hadir menyaksikan perarakan ini.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

https://www.instagram.com/p/BnIvXGSg9Dx/?hl=en&taken-by=adlyaizad

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XV Sultan Muhammad V telah berkenan berangkat mencemar duli untuk bersama-sama rakyat meraikan sambutan ini dan ditemani Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail serta suami Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jurugambar yang berada di lokasi, Adly Aizad berkongsi bersama kami beberapa gambar yang sempat dirakam lensanya sepanjang berlangsungnya acara perbarisan ini.

adly 10

adl1

adl9

adl2

adl3

adl4

adl8

adl7

adl6

adl5

Bagi beliau, merakam momen sewaktu Hari Kebangsaan adalah salah satu aktiviti kegemarannya kerana beliau suka merakam emosi dan keceriaan rakyat Malaysia dalam menyambut hari kemerdekaan negara.

Beliau juga gemar mencabar diri untuk merakam gambar yang terbaik di lokasi dalam negara terutamanya. Anda boleh ke laman Instagram Adly Aizad untuk melihat hasil kerjanya sebelum ini.

Sumber
  • Sinar Harian