Walaupun plaza tol di kawasan bandar menyediakan laluan tol yang mencukupi bagi menampung jumlah kenderaan yang melalui lebuh raya tersebut, namun pelbagai insiden-insiden tetap berlaku di kawasan tersebut.

Terbaru, tular sebuah rakaman video di mana sebuah kereta Toyota Corolla Altis dan Perodua Bezza berebut untuk masuk ke dalam laluan tol yang sama.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Video berdurasi 1 minit 23 saat itu dirakam oleh seorang penumpang lori yang berada di belakang kereta Toyota Altis dan Perodua Bezza tersebut.

Kedua-dua buah kereta tersebut dilihat tidak mahu mengalah, sehingga pemandu lori tersebut bertindak menjadi seorang ‘pengulas trafik’ semasa insiden tersebut berlaku.

Baler betul, biar dia ini, kita tengok siapa yang terghimpit,”¬†ujar pemandu lori dalam loghat utara sambil diselangi gelak tawa.

Rata-rata pengguna sosial media berkongsikan komen berdasarkan pengalaman mereka sendiri dan pada masa yang sama meluahkan rasa terhibur dengan ‘ulasan’ situasi kejadian oleh pemandu lori tersebut.

vocket-tidak-mahu-mengalah-tol-3
Sumber Gambar: Facebook Info Roadblock JPJ/Polis
vocket-tidak-mahu-mengalah-tol-5
Sumber Gambar: Facebook Info Roadblock JPJ/Polis
vocket-tidak-mahu-mengalah-tol-6
Sumber Gambar: Facebook Info Roadblock JPJ/Polis

Di akhir-akhir video tersebut, kelihatan Perodua Bezza terpaksa ‘mengalah’ memberikan laluan kepada Toyota Altis kerana kereta Bezza telah terperangkap di tengah-tengah tembok pemisah laluan tol itu.

Apa pendapat anda mengenai ‘kerenah’ kedua-dua kereta di atas? Kongsikan pandangan anda melalui ruangan komen di bawah.

Sebuah kereta melanggar palang apabila melalui tol SmartTag kerana ada sebuah motosikal tiba-tiba menyelit di laluan yang sama.

Kereta Langgar Palang Tol, Gara-Gara Motosikal Menyelit Di Laluan ‘SmartTag’

Sepantas Kilat Lepasi Palang, Ujian RFID Bayar Tol Tanpa Perlu Berhenti Tular

Diekori Myvi Elak Bayar Tol, Lelaki Ini Kongsi Detik-Detik Sebelum Kejadian Di LPT

Sumber