Sekolah dan cerita hantu seram berpisah tiada. Walaupun pelajar sekolah silih berganti tetapi kisah-kisah hantu sekolah sentiasa diceritakan setiap tahun daripada satu batch kepada batch yang lain.

Disini kami senaraikan beberapa sekolah yang paling angker sekali dalam Malaysia ni. Cuba semak mana tahu nama sekolah anda juga turut tersenarai…

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

1. Penang Free School

Merupakan sekolah tertua di Malaysia, pastinya banyak kisah-kisah yang menyeramkan disini. Tak percaya? Boleh tanya sendiri dengan bekas pelajar sekolah ini…

2. SMK Siburan, Sarawak

Terletak di bumi Kenyalang, tidak banyak maklumat yang diperoleh mengenai sekolah ini tetapi menurut sumber, cerita menakutkan yang datang daripada sekolah ini kebanyakannya benar-benar berlaku.

3. St Michael Institution, Ipoh

Sekolah ini juga dilaporkan sangat keras, atas banyak faktor.. kami bimbang ramai yang tidak dapat tidur lena kalau diceritakan kisahnya..

4. Sekolah Menengah Victoria (Victoria Institution), Kuala Lumpur

Kuala Lumpur yang dahulu sangat berbeza dengan apa yang anda lihat sekarang. Kalau berani anda boleh cuba bermalam selama dua atau tiga hari di VI dan kami pasti anda tahu.

5. Malay College Kuala Kangsar (MCKK), Perak

Rasanya ramai yang kenal sekolah ni kerana kejayaannya melahirkan ramai tokoh-tokoh terbilang negara. Tetapi jangan dilupakan bahagian seramnya tetap ada. Awas..

Ada lagi tak sekolah yang lebih menyeramkan di Malaysia selain 5 sekolah yang kami senaraikan di atas?

Kalau ada, mohon anda kongsikan kisahnya di Facebook kami, The Vocket

Cerita paling seram dan menakutkan akan kami senaraikan nama sekolahnya di dalam artikel ini.

LIKE Facebook The Vocket