Baru-baru ini tular sedutan video konten YouTube milik pelakon terkenal Indonesia, Baim Wong. Menerusi video terbabit, dapat dilihat Baim memarahi seorang pak cik tua dan seharusnya bekerja bukannya mengemis.

https://www.tiktok.com/@wordafrica/video/7017964526809189658

@korsa_komputer

Balas @claudiaytr30 #baimwong marah sama bapak yg ngintilin baimwong,,

♬ suara asli – gandok – korsa komputer

Bukan itu sahaja, Baim juga turut memberikan wang kepada ‘Grab Rider’ dihadapan pak cik tua tersebut. Hal itu mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen tidak setuju dengan cara Baim.

Rata-rata netizen berasa kecewa dengan Baim Wong yang kelihatan ‘biadab’ dan para netizen bersependapat jika dia tidak mahu membeli tidak perlu melabel pak cik tersebut sebagai pengemis.

Bukan itu sahaja, para netizen turut berasa kasihan dengan pak cik itu kerana ‘dihina’ sedemikian rupa. Malah, ada juga yang berpendapat sebaliknya dan mengatakan mungkin ada alasan tersendiri daripada tindakan Baim itu.

Menerima kecaman hebat netizen Indonesia dan Malaysia, Baim Wong telah menjelaskan hal sebenar yang terjadi. Menurutnya, ketika dalam perjalanan pulang, pak cik tersebut telah meminta wang kepadanya dan hal tersebut tidak dirakam.

https://youtu.be/1BpERA1C2a8

Tegas dengan prinsip, Baim tidak mempedulikan rintihan pak cik tersebut dan meneruskan perjalanan pulang. Akan tetapi, pak cik itu mengikutinya ke rumah dan memanggilnya.

Lantaran itu, Baim yang tidak menyukai orang merendahkan diri untuk mendapat belas kasihan bertindak ‘marah’ pak cik tersebut. Malah, Baim juga menerima kecaman dengan hati terbuka jika ada pihak yang tidak menerima sikapnya kepada pak cik tersebut.

Sementara itu, video nyanyian Agnez Mo kembali tular di media sosial. Klik pautan di bawah untuk ketahui lanjut.

‘Teknik Nyanyian Patuh SOP’- Persembahan Agnez Mo Yang Kembali Tular Buat Netizen Terpukau

Kecuaian Punca Kemalangan Maut, Ahmad Dhani Tepati Janji Sara Enam Janda Sejak 8 Tahun Lalu

Muat Naik Konten Islamkan Seorang Lelaki, Tindakan YouTuber Ini Undang Pelbagai Reaksi Netizen