Sudah menjadi kewajipan makanan yang disediakan khususnya di restoran mementingkan kebersihan serta kesegaran makanan. Menawarkan makanan yang lama atau sudah rosak berkemungkinan akan mengundang kepada masalah kesihatan kepada para pelanggan yang menjamah makanan tersebut.

Terbaharu, seorang pengguna Facebook Keabadian Cinte memaklumkan sebuah rangkaian kedai kopi popular dalam negara turut melakukan kesalahan yang sama apabila menawarkan sebuah hidangan roti beserta sosej yang sudah berkulat.

Baca Juga:

Meskipun menawarkan baucar sebagai ganti, pelanggan ini berasa tidak puas hati dengan servis yang ditawrkan kedai kopi popular ini yang sudah menyimpan makanan yang sudah lama untuk dihidangkan kepada pelanggan.

Situasi yang berlaku sekaligus mengundang persoalan dan rasa berang netizen terhadap rangkaian kedai kopi ini yang sekaligus mendesak kedai kopi popular ini tampil dengan permohonan maaf terbuka.

Menurut Zus Coffee, pihak mereka terlepas pandang isu chiller yang rosak sekaligus menjadi punca roti menjadi rosak. Pihak mereka turut sedia memberikan refund penuh kepada pelanggan tersebut serta sedia menanggung sebarang bayaran melibatkan masalah kesihatan.

Walaupun apa yang diusahakan kedai kopi popular ini merupakan antara langkah terbaik yang boleh dilakukan, pelanggan ini memaklumkan beliau tidak dimaklumkan isu chiller rosak sewaktu aduan dibuat.