Johnny Depp boleh merampas aset Amber Heard jika bekas isterinya gagal untuk membayar ganti rugi seperti yang diarahkan oleh mahkamah.

Ini selepas peguam Heard, Elaine Bredehoft mendedahkan bahawa bintang Aquaman itu tidak mampu untuk membayar Depp $15 juta (RM65 juta) seperti yang diarahkan oleh mahkamah sebagai ganti rugi.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Manakala peguam rayuan Steven Emmert berkata Depp boleh meneroka pilihan lain untuk memperoleh kos ganti rugi terbabit. “Jika dia tidak mempunyai wang, maka jalannya, semasa dia meneruskan rayuan, adalah untuk cuba merampas harta miliknya,” katanya kepada New York Post.

Ini bermakna Depp perlu mengeluarkan satu saman kepada bekas isterinya untuk mendapatkan semua senarai aset miliknya.

“[Di sinilah] anda memanggil penghutang untuk datang ke mahkamah dan peguamnya akan bertanya soalannya dengan mengatakan ‘apa harta yang anda miliki, hartanah apa yang anda miliki, kenderaan apa yang anda miliki, barang kemas apa yang anda miliki. , koleksi seni apa,” kata Emmert.

Heard diperintahkan membayar Depp $10 juta sebagai ganti rugi pampasan dan $5 juta sebagai ganti rugi punitif pada bulan Jun lalu. Depp juga telah diarah membayar Heard $2 juta atas tuntutan balas yang difailkan oleh Heard.

Sebelum ini, Depp menyaman Heard atas tuduhan fitnah di Mahkamah Daerah Fairfax berhubung satu laporan yang disiarkan pada Disember 2018 oleh The Washington Post. Tulisan itu menggambarkan diri Heard sebagai “tokoh awam yang mewakili penderaan domestik.” Peguam Depp berkata bahawa anak guamnya telah difitnah dengan laporan itu walaupun tidak disebutkan namanya.

Walau bagaimanapun, bintang Aquaman itu mungkin mencari jalan undang-undang lain untuk mencabar keputusan itu di mahkamah.

Dalam pemfailan 43 muka surat kepada mahkamah Virginia pada hari Jumaat, 1 Julai, peguam Heard meminta supaya keputusan yang dibuat oleh juri dalam kes fitnah yang mendapat perhatian masyarakat dunia itu dibatalkan atau ditolak, atau meminta satu perbicaraan baharu.

Dalam pemfailan baharu Bredehoft berhujah bahawa jumlah yang perlu dibayar oleh Heard adalah ‘berlebihan mengikut undang-undang, kerana tiada bukti untuk menyokong keputusan itu’.

Johnny Depp menang kes fitnah, Amber Heard diarah bayar ganti rugi RM65 juta. Rujuk pautan di bawah untuk membaca.

Johnny Depp Menang Kes Fitnah, Amber Heard Diarah Bayar Ganti Rugi RM65 Juta

Amber Heard Dirakam Membeli-Belah Di Butik Murah Selepas Disaman RM65 Juta

Rakaman Audio Adalah Bukti Johnny Depp Jadi Mangsa Keganasan Amber Heard