Kedua-dua model iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max ketika ini hangat menjadi buruan ramai peminat di Malaysia. Malah, perkara ini terbukti apabila iPhone 14 Pro Max ini dipra-tempah sehingga sold out sebaik ia disenaraikan di laman e-dagang.

Menerusi semakan terkini di laman rasmi Apple Malaysia, ia memperlihatkan tempoh menunggu melebihi sebulan daripada pembelian untuk kedua-dua model ini. Setakat ini, anggaran tarikh penghantaran iPhone boleh mencapai sehingga awal November.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

iphone 14 pro
Sumber Gambar: Apple

Kesemua model di bawah segmen Pro iaitu iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max memperlihatkan tarikh penghantaran sekitar 31 Oktober sehingga ke 7 November untuk diterima sekiranya anda membuat tempahan pada hari ini. Bagamanapun, segmen iPhone 14 biasa pula boleh diterima dalam beberapa hari selepas tempahan di laman rasmi Apple.

Siri iPhone 14 Pro dilihat menerima permintaan tinggi  kerana penawaran sejumlah ciri menarik seperti Dynamic Island, kebolehan kamera merakam video yang stabil menerusi Action Mode dan banyak lagi. Dengan kehadiran ciri tersebut, ia membuatkan iPhone 14 Pro kali ini dilihat lebih berbaloi untuk didapatkan.

Sumber