Tan Sri Tony Fernandes mencetuskan kontroversi di media sosial apabila Ketua pegawai eksekutif AirAsia itu menerima pelbagai reaksi daripada netizen kerana menghadiri mesyuarat maya tanpa baju dan sambil mengurut.

Pada Isnin, Fernandes membuat satu hantaran yang menghargai syarikat penerbangan tambang rendah Malaysia itu kerana budayanya yang membenarkan urutan dan mesyuarat pengurusan bersama.

Baca Juga:

Dalam catatan di LinkedIn, dia menulis: “Merupakan minggu yang penuh tekanan dan Veranita Yosephine mencadangkan urutan. Saya harus mencintai budaya Indonesia dan AirAsia yang saya boleh berurut dan melakukan mesyuarat pengurusan.

“Kami membuat kemajuan besar dan saya kini telah memuktamadkan Struktur Capital A. Hari-hari mendatang yang menggembirakan. Berbangga dengan apa yang telah kami bina dan tidak pernah terlepas pandang dengan penamatnya,” tambahnya.

Siaran itu telah mencetuskan pelbagai reaksi media sosial kerana ada yang memuji pendekatan tidak konvensional sebagai simbol budaya berfikiran terbuka dan progresif AirAsia, manakala yang lain mengkritiknya, dengan alasan bahawa profesionalisme harus sentiasa dikekalkan di tempat kerja.

Untuk rekod, sejak laporan ini ditulis, Tony telah memadam hantaran tersebut daripada akaun LinkedIn beliau. Tidak pasti apakah motif beliau disebalik gambar tersebut, tetapi ia tidak sepatutnya dimuat naik.

Sumber