Sudah menjadi kewajipan buat setiap pemilik kenderaan di Malaysia dikenakan cukai jalan serta insurans. Mendapatkan insurans kenderaan secara tidak langsung dapat melindungi kenderaan anda ketika ditimpa musibah atau kemalangan.

Terbaharu, Berjaya Sompo yang merupakan syarikat penyedia insuran am yang tidak asing lagi dalam memfokuskan kepada pelanggan mengumumkan inisiatif terbaru mereka yang dinamakan sebagai The Good Policy.

Menerusi kempen The Good Policy, Berjaya Sompo menekankan dedikasi syarikat untuk melindungi bukan sahaja pelanggannya dan masa depan Malaysia dengan menangani cabaran ESG melalui pelbagai inisiatif inovatif.

Sebagai sebahagian daripada kempen menarik ini, Berjaya Sompo memperkenalkan inisiatif ‘The Good Bengkel’ sebagai ekspresi syarikat ini terhadap kesejahteraan rakyat Malaysia.
‘The Good Bengkel’ sedia menawarkan subsidi RM250 untuk membaiki 200 kereta milik segmen komuniti B40 (untuk model terpilih dan tahun pembuatan), meningkatkan kualiti hidup mereka dengan menjaga kereta mereka.

Menurut Encik Tan Sek Kee, Ketua Pegawai Eksekutif Berjaya Sompo, keghairahan syarikat untuk kempen ‘The Good Policy’, dengan menyatakan, “Kami percaya bahawa penyedia insurans yang bertanggungjawab harus melangkaui konvensional dan secara aktif menyumbang kepada peningkatan komuniti yang dilayaninya.

Kempen ‘The Good Policy’ adalah bukti dedikasi kami terhadap perubahan positif, dan inisiatif ‘The Good Bengkel’ menunjukkan komitmen kami untuk meningkatkan kehidupan mereka yang memerlukan.”

Kempen ‘The Good Policy’

Kempen ‘The Good Policy’ Berjaya Sompo merangkumi misi syarikat untuk menegakkan nilai ESG dan memastikan persekitaran dan masyarakat yang mampan untuk generasi akan datang.
Memfokuskan kepada inisiatif yang menangani kebimbangan alam sekitar, menggalakkan kesejahteraan sosial, dan menegakkan amalan tadbir urus yang kukuh, kempen ini bertujuan untuk memberi inspirasi kepada perubahan positif dan mempromosikan masa depan yang lebih cerah untuk Malaysia.

Inisiatif ‘The Good Bengkel’

Bertepatan sebagai syarikat penyedia insurans awam yang komited untuk menangani cabaran ESG, inisiatif ‘The Good Bengkel’ merupakan sebuah lagi langkah yang diambil Berjaya Sompo bagi menunjukkan syarikat ini membantu orang ramai tanpa mengira golongan dalam memfokuskan keselamatan pengguna.

Dengan menawarkan subsidi RM250 untuk pembaikan kereta,Berjaya Sompo bertujuan untuk membantu individu dalam segmen B40 yang sering menghadapi cabaran kewangan dalam menyelenggara kenderaan mereka.

Berjaya Sompo juga berharap Inisiatif ini dapat menggalakkan para individu untuk menikmati pemanduan selamat dengan kereta yang diselenggara dengan baik.

Berjaya Sompo menjemput semua pihak untuk berganding bahu dalam menerima kempen ‘The Good Policy’ serta menyokong inisiatif ‘The Good Bengkel’.

Melalui usaha kolektif, Berjaya Sompo berharap usaha yang dilakukan dapat memberi impak ke atas kehidupan rakyat Malaysia sekaligus menyumbang kepada golongan B40.

Untuk maklumat lanjut tentang kempen ‘The Good Policy’ Berjaya Sompo dan inisiatif ‘The Good Bengkel’, anda boleh layari laman rasmi Berjaya Sompo.