Hanya beberapa minggu lagi sebelum piala dunia FIFA akan berlangsung. Pada 14 Jun sehingga 17 Julai, pastinya ramai yang akan bersengkang mata menyaksikan kejohanan yang hanya muncul 4 tahun sekali ini.

Untuk ‘menghangatkan’ lagi suasana, pihak EA Sports melalui permainan video paling terkenal di kalangan peminat bola sepak, FIFA 18 membuat ramalan awal untuk Piala Dunia FIFA 2018, dengan memilih skuad Perancis sebagai Juara.

Seperti yang peminat sedia maklum, skuad kebangsaan Perancis adalah antara yang terkuat dalam kejohanan kali ini. Nama-nama besar seperti Benzema tidak tersenarai walaupun membuat jaringan ketika perlawanan akhir Liga Juara-Juara hujung minggu lalu.

Untuk tahu betapa tepatnya ramalan EA Sports FIFA ini, Mereka meneka betul juara untuk tahun 2010 dan 2014 iaitu Sepanyol dan Jerman. Antara ramalan lain yan dibuat adalah Belgium akan menewaskan Brazil 2-0 di pusingan kedua, Sepanyol akan berada di tangga ketiga menewaskan Belgium 2-1 dan Perancis menewaskan Jerman di perlawanan akhir.

Jadi adakah ramalan EA Sports kali ini benar untuk 3 kejohan berturut-turut? Sama-sama kita nantikan.