Seorang wanita baru-baru ini mengambil peluang untuk menyuarakan kebimbangannya mengenai kos sara hidup yang melambung tinggi secara terus kepada Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Insiden itu berlaku semasa lawatan Anwar ke bazar Ramadan, di mana beliau disambut oleh orang ramai.

HYPE
‘Adakah Raya Masih Sama?’ – Iklan Raya Ini Kongsi Persoalan Menantu Bila Pertama Kali Beraya Dengan Mentua!
Baca lagi →

Baca Juga:

Dalam video TikTok yang dikongsi oleh pengguna @wanpakyatowingperlis, wanita itu, yang dirujuk sebagai “makcik,” mendekati Anwar dan menyuarakan kekecewaannya mengenai peningkatan kos perbelanjaan yang dihadapi oleh rakyat Malaysia.

Video TikTok tersebut merakamkan detik wanita itu mendekati Anwar di tengah-tengah orang ramai yang sibuk di bazar Ramadan.

Beliau menyatakan kebimbangannya secara terus terang serta jujur dengan cabaran yang dihadapi oleh rakyat Malaysia akibat kenaikan harga.

“Harga mahal, kena tengok,” kata wanita terbabit kepada Perdana Menteri.

Anwar sebelum masuk ke dalam kereta menunjukkan perhatiannya terhadap rungutan wanita itu, mengangguk mengiakan sebelum tersenyum, menunjukkan kesediaannya untuk mendengar kebimbangan wanita terbabit.

Wanita terbabit juga berkata bazar di kawasannya ramai pengunjung kerana kedatangan Anwar, di mana Perdana Menteri membalas dengan bergurau adakah beliau perlu hadir selalu.

Pertukaran pandangan berakhir dengan positif, di mana wanita itu menyatakan rasa sayangnya kepada Anwar sebelum dia pergi.

“Okay noh PM? I love you,” kata makcik tersebut sebelum orang ramai tertawa.

Video TikTok yang merakam interaksi wanita itu dengan Perdana Menteri Anwar telah mendapat perhatian orang ramai, mengumpul lebih 1 juta tontonan dan menarik ribuan komen daripada netizen.

Ramai penonton memuji wanita itu atas keberaniannya bersuara mengenai isu yang mendesak terus kepada pemimpin negara.