Seperti tahun-tahun yang lalu, YouTube pada minggu ini telah mengeluarkan senarai tahunan mereka. Menerusi senarai yang dikeluarkan, YouTube telah menyenaraikan beberapa YouTuber popular sepanjang tahun 2020.

Berdasarkan senarai yang dikeluarkan, YouTuber Isa Isarb yang memiliki 1.8 juta subscriber tidak lekang dengan kecaman orang ramai berjaya muncul sebagai YouTuber paling popular bagi tahun ini. Kandungannya terdiri daripada sosial eksperimen dan prank antara yang membuatkan orang ramai tertarik.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Dalam pada itu, dapat dilihat juga beberapa YouTuber lain turut menempa pada tahun ini. Berikut merupakan senarai penuh yang dikeluarkan YouTube bagi tahun 2020.

1. Isa Isarb

2. Jess No Limit

https://www.youtube.com/watch?v=qdfgItwBDug

3. Sugu Pavithra

4. Ebit Lew

5. Alieff Irfan

6. Che Nom

7. Cikidot Channel

8. Isaac Osman

9. Azfar Heri

10. Bella Khan

Apa yang mengejutkan ramai, YouTuber Syahmi Sazli yang berjaya mencipta rekod tontonan filem tertinggi dalam sejarah Malaysia gagal tersenarai pada tahun ini. Konten yang memaparkan drama bersiri menampilkan beberapa watak lain antara yang menjadi resipi kejayaan filem Mael Totey The Movie.

Klik pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kontroversi yang pernah dibuat Isa Isarb bersama pasukannya.

‘Prank’ Jahanamkan Proton Iswara Rakan Demi Konten, YouTuber Ini Terima Respon Pelbagai Netizen

Pernah Menyamar Jadi Anggota JPJ, Netizen Dedahkan Ini Bukan Kali Pertama ‘YouTuber’ RM10,000 ‘Buat Hal’

‘YouTuber’ Ditegur Pihak Berkuasa Selepas Cuba Agihkan RM10,000 Di Hadapan Istana Negara