Kejadian banjir yang berlaku baru-baru ini telah menyebabkan banyak kereta tersadai di jalan raya sekitar kawasan yang terjejas dan masih ada mangsa yang terpaksa membiarkan kenderaan mereka buat seketika buat masa ini.

Tatkala mangsa dalam kesempitan, ada pihak tidak bertanggungjawab telah mengambil kesempatan dengan menarik mana-mana kereta tersadai di jalan raya tanpa persetujuan pemilik kenderan tersebut.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Perkara itu didedahkan oleh seorang pengguna Instagram @wangi_by_cinta apabila dia nyaris menjadi salah seorang mangsa komplot ‘geng ulat bengkel’ atau longkai. Kronologi kejadian itu dimuat naik menerusi Instagram Story miliknya dan dikongsikan semula oleh pengguna Facebook lain.

Menurut pemilik kereta Honda City tersebut, geng ulat bengkel itu telah pun membawa naik ke atas lori mereka dan cuba membawa lari keretanya. Namun perbuatan mereka terbantut apabila kawan-kawan serta anak buah wanita tersebut berjaya menghalang daripada keretanya dibawa lari.

Lebih membuatkan wanita ini berasa sedih dan terkejut apabila geng ulat bengkel itu juga dipercayai telah mencabut nombor plat kerana pada pukul 3 petang sebelum itu dia masih perasan nombor plat masih ada lagi pada keretanya.

Sumber Gambar: Facebook Nabilla Musa
Sumber Gambar: Facebook Nabilla Musa

Walaupun pemilik Honda ini berjaya mendapatkan semula keretanya yang hampir di bawa lari oleh longkai, wanita tersebut meminta orang ramai yang masih lagi mempunyai kenderaan tersadai di jalan raya untuk membawa pulang dengan segera agar tidak menimpa nasib yang sama sepertinya.

Setakat artikel ini ditulis, hantaran Facebook itu telah mendapat lebih 13,000 kali perkongsian oleh netizen dan rata-rata orang ramai meminta pihak berkuasa segera mengambil tindakan terhadap ‘geng ulat bengkel’ yang mengambil kesempatan terhadap mangsa-mangsa dalam kesempitan.

Walaupun tidak bersetuju, beliau tetap halalkannya. Baca lebih lanjut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pengarah Urusan Mydin setelah salah satu cawangannya dipecah masuk oleh mangsa banjir baru-baru ini.

‘Saya Halalkan Perbuatan Mereka’- Pengarah Urusan Jawab Isu Mydin Dipecah Masuk Oleh Mangsa Banjir

Rakyat Malaysia Prihatin, Sanggup Turun Dari Utara Dan Selatan Bantu Penduduk Lembah Klang

Utamakan Mangsa Banjir, Lelaki Ini Guna Brabus G700 6×6 Untuk Hantar Bantuan