Siri iPhone 15 telah pun diperkenalkan secara rasmi pada mingga lalu, Carl Pei selaku Pengasas dan Ketua Pengarah Eksekutif turut memberikan reaksi terhadap pengumuman kali ini.

Carl Pei memaklumkan tidak menonton secara langsung pelancaran itu tetapi sekadar mengikutinya di media sosial. Beliau menyimpulkan bahawa iPhone 15 sebagai membosankan.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

“Itu yang sama, ia membosankan”, ujar Carl Pei di dalam video reaksi terbaharu di YouTube.

Bagaimanapun beliau berpendapat, jika anda sudah memiliki iPhone terdahulu yang sudah berusia beberapa tahun, maka sudah pastilah model terkini adalah lebih baik untuk menaik taraf iPhone.

Beliau juga berpendapat iPhone 15 ini masih melakukan perkara yang sama tetapi lebih baik sedikit. Malah, beliau turut berseloroh mengatakan syarikat yang lebih kecil perlu memimpin perubahan memandangkan syarikat gergasi masih kekal di tampuk lama.

Selain itu, beliau masih memuji akan penggunaan USB-C pada iPhone 15 yang mana akan memberi manfaat kepada ekosistem. Dalam pada itu, beliau menghormati Apple kerana sentiasa menambah baik semua aspek iPhone walaupun perlahan.

Sumber