McDonald’s Israel menyumbang beribu-ribu makanan percuma kepada Angkatan Pertahanan Israel dan rakyat negara itu selepas serangan mengejut Hamas pada Sabtu lalu.

Menurut laporan Business Insider, McDonald’s berkata bahawa ia telah menderma “berpuluh-puluh ribu makanan,” di seluruh Israel sejak beberapa hari lalu.

HYPE
Wayout Solution Cipta Sejarah Rangkul Anugerah Company Of The Year
Baca lagi →

Baca Juga:

Ia menulis, menurut terjemahan dari Ibrani ke Bahasa Inggeris oleh Insider, “McDonald’s menderma dan terus menyumbangkan puluhan ribu makanan kepada unit IDF, polis, hospital, penduduk di sekitar Strip dan semua pasukan penyelamat.

“Kami terus menderma beribu-ribu makanan. setiap hari kepada pasukan kami di seluruh negara. Sebagai tambahan kepada diskaun 50% kepada tentera dan pasukan keselamatan yang datang ke cawangan kami.”

Ia menjelaskan dalam satu catatan bahawa ia telah membuka lima restoran semata-mata untuk tujuan menyediakan bantuan dan sumbangan kepada pasukan keselamatan dan ia merancang untuk menghantar 4,000 hidangan setiap hari.

Setakat ini gergasi makanan segera itu telah menyumbangkan 12,000 makanan kepada IDF dan penduduk Israel di kawasan sekitar, menurut satu jawatan pada Khamis.

Bagaimanapun, perlu difahami bahawa McDonald’s yang ada di Malaysia dan Israel diurus serta dimiliki oleh identiti yang berbeza. Di Malaysia dan Singapura, McDonald’s dimiliki sepenuhnya oleh ahli perniagaan dari Arab Saudi.