Sebagai pengguna jalan raya, satu kesilapan kecil boleh membawa kesan yang besar kepada diri sendiri serta pengguna jalan raya lain. Namun begitu, jika sudah ditakdirkan ‘bernasib baik’, tiada apa-apa mampu mencederakan kita walau dalam keadaan yang genting sekalipun.

Sama seperti seorang rider penghantar makanan dalam satu video yang tular baru-baru ini, dia dirakam ‘terselamat’ dalam dua insiden berbeza pada satu masa sama oleh pengguna jalan raya lain.

Nando's
HYPE
Tidak Perlu Ikat Perut, Ini Cara Untuk Anda Jimat Wang Makan Tengahari
Baca lagi →

Pada awalnya rider itu mahu membelok mengikut arah jam, namun secara tiba-tiba sebuah lori dihadapannya melawan arah sehingga menyebabkan dia memperlahankan motosikal dan meneruskan perjalan di laluan kanannya.

Beberapa saat kemudian, datang sebuah kenderaan lain dari jalan besar terbabas sehingga melanggar sebuah kedai kereta terpakai yang berada di tepi jalan raya. Ketika itu rider tersebut bernasib baik kerana sudah berada beberapa meter di hadapan.

Rakaman video dashcam yang didakwa berlaku di kawasan Gombak itu telah menarik perhatian ramai dan netizen langsung tidak menjangka pemilik dashcam dapat merakam detik-detik rider penghantar makanan itu terselamat daripada kemalangan sebanyak dua kali pada satu masa sama.

Sumber Gambar: Instagram mStaronlineofficial
Sumber Gambar: Instagram mStaronlineofficial
Sumber Gambar: Instagram mStaronlineofficial
Sumber Gambar: Instagram mStaronlineofficial

Orang ramai turut menzahirkan perasaan syukur kerana ‘abang rider tidak mengalami apa-apa dan juga mendoakan kebaikkan kepadanya supaya sentiasa dilindungi semasa menjalankan tanggungjawab.

Sementara itu sebuah kenderaan nyaris berlanggar dengan Proton Wira yang tidak lepas memotong barisan. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Netizen Turut Sama ‘Seram’ Lihat Rakaman Proton Wira Elak Kemalangan Saat Akhir

Akibat Hentikan Trafik Demi VVIP, Dua Buah Kereta Kemalangan

Motosikal Kemalangan Selepas Elak Pintu Kereta, Tindakan Penumpang Toyota Vios Ini Dikecam Ramai

Sumber